Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen, ebben a ZH helyzetb...

Egyetemen, ebben a ZH helyzetben mit tanácsolnátok? Melyiket bukjam el?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy rettenetesen durván lebetegedtem a covidtól. 3 hétig feküdtem, semmit nem tudtam csinálni. Háziorvosom mentőt akarta hivatni, de gyorsan váltottam háziorvost (mert előzővel nem tudtam kommunikálni rendesen.) akinek a tanácsára végül nem mentem.

A lényeg. 3 hetet kihagytam az egyetemből. Lemaradtam pár ZHról és semmit sem tanultam ezidő alatt. (Nem tudtam)

BME Mérnökinformatikus szakra járok. 4. félévben, egyedül Fizika2 tantárgyat pótlom még 2. félévből.

Ez a tantárgy szükséges a specializáció választáshoz, így ezt mindenképpen le kell tudnom most, különben 1 évet csúszok.

A helyzet az, hogy

-Most hétfőn írtam egy ZH-t (Operációs rendszereok) ez 4-es lett.

-Szerdán van egy pótZH-m (Algoritmus elmélet), amit kovid miatt nem tudtam megírni.

-Csütörtökön van egy viszonylag egyszerűbb gazdasági tantárgyas ZHm (Menedzsment és vállalkozásgazdaságtan)

-Pénteken Fizika2i ZH

Jövő hét hétfőn Kommunikációs hálózatok ZH.

A hétfőit mindenképpen elakartam intézni, így arra elmúlt 3 napban készültem. Ez sikeres.

-------------------------------------------

1. forgatókönyv:

A szerdaival az a baj, hogy 2,5 nap készülési időm van rá, ami rettenetesen kevés ehez, így ha ezt is teszem van rá esély, hogy elbukom.

Ha a szerdaira készülök, akkor a csütörtöki ZH-ra csak pár lényegében pár óra készülésem van szerdán és másnap reggel, ami édes kevés így azt biztosan elbukom.

Ezek után marad megint pár órán a Fizika2-re készülnöm, vagy ha teljesen beáldozom a csötörtöki ZH-t akkor 1 napom, ami megint kevés erre a ZHra.

Nyílván erre már gyakoroltam és megpróbáltam készülni az elmúlt hétben, de ... jelenleg ott állok, hogy 1 nap készülés garantáltan bukást hozna belőle. Maximum ha nagyon szerencsé lennék sikerülne átmennem, pont hogy 2-vel.

2. Forgatókönyv:

A szerdai ZHra semmit nem készülök. Tehát elbukom. Ez csak azért rossz, mert így is pótZH-ról van szó, de szerencsére még van egy pótpótZH. Csak az kicsit ijesztő, hogy 1 esélyem lesz.

Viszont így fel tudok készülni a csütörtökire, hogy legalább 3-4 szinten átmenjek.

Plusz van esélyem átmenni a Fizika2 ZHn.

(Fizika2ből még van pót és pótpót ha ezt elrontom).

Tehát az első forgató könyvnél.

Lehet átmegyek a szerdain pót ZHn, de biztos elbukom a többit.

A másodiknál pedig biztosan átmegyek a csütörtöki egyszerűbb ZHn és lehetséges a péntekin, de biztosan elbukom a szerdait, ami egy fájdalmas bukás.

Mit választanátok a helyemben?

Esetleg bármi más opciót tudtok ajánlani, amire még nem gondoltam?

2021. ápr. 19. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A vírushelyzetre való tekintettel minden tárgyból van PPZH, úgyhogy arra koncentrálj, amiből a legkevesebb lehetőség van hátra - ez az AlgEl. A menvállal ne törődj, azt bármikor megcsinálhatod később is, nincs szükség rá a későbbi tanulmányaid során, ráadásul kreditben is ez a legkevesebb.

Egyébként a helyzeted pontosan az, amire a méltányossági kérvényt kitalálták: önhibádon kívül kerültél olyan helyzetbe, ami lényegesen megnehezíti a tanulmányaidat. A helyedben mindenképpen írnék az oktatási dékánhelyettesnek, röviden leírva a helyzetet, és megérdeklődném, vannak-e lehetőségek a méltányosság terhére extra pótlásokra. Egyrészt tiszta és pontos választ kapsz, milyen lehetőségeid vannak, másrészt pedig ha esetleg szükség lenne rá, akkor tudsz majd hivatkozni arra, hogy idejekorán jelezted, lehetnek problémák.

2021. ápr. 19. 20:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Algel a legfontosabb, azt csináld meg. Menvált hagyd, ne készülj rá nagyon, ott a ppt, megoldod. Fizikát nem tudom, talán próbálj meg keresni valakit, de utána még lesz 2.5-3 napod készülni komm.hál.-ra, megoldod. :D
2021. ápr. 19. 21:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Na, mi lett a helyzet, jóbarát? Hogy sikerültek a zh-k?
2021. máj. 3. 13:29
 14/14 A kérdező kommentje:

13#

Mindenből átmentem egész jó ereményekkel, kivéve a szerdai pót ZHból, amiből majd pótpót ZH lesz.

(A pénteki fizika ZHt pedig egyik kommentelőnek köszönhetem)

2021. máj. 3. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!