Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen, ebben a ZH helyzetb...

Egyetemen, ebben a ZH helyzetben mit tanácsolnátok? Melyiket bukjam el?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy rettenetesen durván lebetegedtem a covidtól. 3 hétig feküdtem, semmit nem tudtam csinálni. Háziorvosom mentőt akarta hivatni, de gyorsan váltottam háziorvost (mert előzővel nem tudtam kommunikálni rendesen.) akinek a tanácsára végül nem mentem.

A lényeg. 3 hetet kihagytam az egyetemből. Lemaradtam pár ZHról és semmit sem tanultam ezidő alatt. (Nem tudtam)

BME Mérnökinformatikus szakra járok. 4. félévben, egyedül Fizika2 tantárgyat pótlom még 2. félévből.

Ez a tantárgy szükséges a specializáció választáshoz, így ezt mindenképpen le kell tudnom most, különben 1 évet csúszok.

A helyzet az, hogy

-Most hétfőn írtam egy ZH-t (Operációs rendszereok) ez 4-es lett.

-Szerdán van egy pótZH-m (Algoritmus elmélet), amit kovid miatt nem tudtam megírni.

-Csütörtökön van egy viszonylag egyszerűbb gazdasági tantárgyas ZHm (Menedzsment és vállalkozásgazdaságtan)

-Pénteken Fizika2i ZH

Jövő hét hétfőn Kommunikációs hálózatok ZH.

A hétfőit mindenképpen elakartam intézni, így arra elmúlt 3 napban készültem. Ez sikeres.

-------------------------------------------

1. forgatókönyv:

A szerdaival az a baj, hogy 2,5 nap készülési időm van rá, ami rettenetesen kevés ehez, így ha ezt is teszem van rá esély, hogy elbukom.

Ha a szerdaira készülök, akkor a csütörtöki ZH-ra csak pár lényegében pár óra készülésem van szerdán és másnap reggel, ami édes kevés így azt biztosan elbukom.

Ezek után marad megint pár órán a Fizika2-re készülnöm, vagy ha teljesen beáldozom a csötörtöki ZH-t akkor 1 napom, ami megint kevés erre a ZHra.

Nyílván erre már gyakoroltam és megpróbáltam készülni az elmúlt hétben, de ... jelenleg ott állok, hogy 1 nap készülés garantáltan bukást hozna belőle. Maximum ha nagyon szerencsé lennék sikerülne átmennem, pont hogy 2-vel.

2. Forgatókönyv:

A szerdai ZHra semmit nem készülök. Tehát elbukom. Ez csak azért rossz, mert így is pótZH-ról van szó, de szerencsére még van egy pótpótZH. Csak az kicsit ijesztő, hogy 1 esélyem lesz.

Viszont így fel tudok készülni a csütörtökire, hogy legalább 3-4 szinten átmenjek.

Plusz van esélyem átmenni a Fizika2 ZHn.

(Fizika2ből még van pót és pótpót ha ezt elrontom).

Tehát az első forgató könyvnél.

Lehet átmegyek a szerdain pót ZHn, de biztos elbukom a többit.

A másodiknál pedig biztosan átmegyek a csütörtöki egyszerűbb ZHn és lehetséges a péntekin, de biztosan elbukom a szerdait, ami egy fájdalmas bukás.

Mit választanátok a helyemben?

Esetleg bármi más opciót tudtok ajánlani, amire még nem gondoltam?

2021. ápr. 19. 11:00
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

(Átlagos képességű tanuló vagyok. A betegség kezdetéig jól álltam mindenből, előre megcsináltam minden mérést, ahogy kijött, fakultatív feladatok stb...

Még egy fontos dolog. Mivel egyátalán nem foglalkoztam az egyetemmel, így jegyzeteim sincsenek és gyakorlati órák is kimaradtak, ami miatt egy fokkal nehezebb ez az időszak)

2021. ápr. 19. 11:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a 2.,és kövezzetek meg, de nincs esetleg valaki, aki tudna segíteni valamelyik zhban? Tudom, lényeg, hogy te értsd, de hat ez szükséghelyzet, ahogy nézem.
2021. ápr. 19. 11:05
 3/14 A kérdező kommentje:

2# Az a baj, hogy nincs.

Már arra is gondoltam, hogy a pénteki fizikát megirattatom egy ismert online segítséget nyújtó oldallal pár tízesért akár, de nem válalták, mert nincs rá emberük.

2021. ápr. 19. 11:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az nem opció, hogy jelzed az oktatónak hogy covid miatt 3 hétig nagyon beteg voltál és hogy esetleg tudna-e egy másik időpontot biztosítani neked pótlásra/a zh-k megírására?
2021. ápr. 19. 11:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
kötelességük második alkalmat biztosítani, főleg hogy betegség miatt nem tudtál részt venni az elsőn. szép is lenne ha pl egy elrontott gyomor miatt bukhatnál egy egész félévet. most meg szinte számítani lehet hogy covid miatt lemaradnak hallgatók.
2021. ápr. 19. 12:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

1.es forgatókönyv legyen

Az algel megtanulható 2.5 nap alatt, azt semmiképp se hagyd ki! Azt ajánlom, hogy nézd végig az előadásvideókat (1.5ös sebességre fel lehet húzni, több már kontraproduktív), mert nagyon jól vannak megtartva. Az előadások végén mindig van egy forms amiben van pár feladat tesztelni, hogy mennyire értetted meg az anyagot (és utána Csima el is magyarázza a felvételben). Ezek után próbálj gyakorlatokat oldani. A gyakorlatokhoz moodleben van megoldás, szóval tudod ellenőrizni magad. Illetve ha még most szólsz gyakveznek, akkor ha jófej akkor még tud neked egy-két kérdésben segíteni.

Szerintem a menvált engedd el, (esetleg írd meg de ne készülj rá, hátha átcsúszol) a fizika fontosabb.

2021. ápr. 19. 13:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

(előző vagyok)

Menválnál az elengedés alatt a pótot értem :D

2021. ápr. 19. 13:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

(Still előző)

Csekkold az emailjeidet, lesz konzi algelből ;)

2021. ápr. 19. 13:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Menvál ctrl + f, az sima. Algelt lehozod közös doksiból, pénteken meg a fizikára is tuti lesz doksi, vagy keress valaki elsőst, akivel tudod írni. Esetleg keress meg valakit, aki tud segíteni fizikában, és felsős.

Komháló meg szintén ctrl f lesz, úgy érzem.

Vicc félév.

2021. ápr. 19. 14:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Írj, lehet tudok segíteni
2021. ápr. 19. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!