Egy tanár a vírusra hivatkozva kivonhatja magát az érettségi felügyelet alól? Mi lenne ha mindenki erre hivatkozna-akkor nem is lenne érettségi?
A példa szándékosan sarkított de teljesen jó. Tanárok megkapják az érettségi ügyeleti beosztás és az egyik azonnal dobja is vissza, ő nem jön mert fél a vírustól.
AZért én felvetem: ha ez így bemondásra megy és ez így elég indoknak, akkor mi lenne ha holnap az összes tanár egytől egyik bejelentené hogy félek a vírustól és nem jövök?
Hát ha egynek szabad, szabad mindnek az az egy se különb semmivel.

"Az érettségi ügyeletért ha jól tudom akkor a Dél_budai Tankerület óránként bruttó 2000 ft-ot ad"
ez melléduma mert bárki bármennyit ADHAT. nem tilos. Óránként 10.000-et is adhat. De NEM KÖTELES egy fillért se adni.
És ha valahol nem adnak ott a tanár semmit se tehet. Nem verheti az asztalt hogy jár mert nem JÁR csak ADHATÓ.

Ne haragudj, nem vagyok tanár, nem tudtam, hogy már nem kapnak érte pénzt. Igaz, hozzátenném, hogy 2018-ban érettségiztem és erről még akkor beszéltem két tanárral is, különböző intézményekből. (Az egyikőjük pedig egy elég lecsúszott szakközépben tanított, ennek ellenére azt mondta, hogy jól fizet az a pár nap. Nyilván az más kérdés, hogy tanári fizetések mellett mit jelenthet az a „jól fizet”.)

"Az egyikőjük pedig egy elég lecsúszott szakközépben tanított, ennek ellenére azt mondta, hogy jól fizet az a pár nap"
Nem hazudott ő, csak egy olyan helyen volt amely adott. Nem volt ott se kötelező mégis kapott.
Van ahol meg egy fillért se adnak és jogszerűen nem adnak.

"(7) A felügyelő tanár részére díjazás azokra az órákra állapítható meg,
amelyeken legalább harminc percig felügyeletet látott el. Több megkezdett
óra idejét össze kell vonni. Az egy óráért járó összeg nem lehet kevesebb az
alapdíj kettő százalékánál."
Állami iskolákban nem adható, hanem kötelező adni. Szakgimikben nem tudom, hogy miként van, de gimnáziumokban kötelező adni.

" állapítható "
ÁllapíthATÓ. AdHATó.
Evidens.

Még mindig a netjogtáros linkre hivatkozom:
"60. §2
2 Megállapította: 36/2015. (III. 6.) Korm. rendelet 8. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.
(1) Az érettségi vizsgán végzett munkáért
a) a vizsgabizottság és a tantárgyi bizottság elnökének, a szaktanárnak, a
kérdező tanárnak, a vizsgabizottság jegyzőjének vizsgáztatási díj,
b) a vizsgabiztosnak, a felügyelő tanárnak, a helyettesnek, valamint a
kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság kivételével az igazgatónak
díjazás
jár.
"

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!