Örültök neki, hogy eltörölték a szóbelit az idei érettségiben?
Én tavaly érettségiztem angolból (csak az hiányzott). Nekem jól jött, hogy nem volt szóbeli, mert féltem a beszédtől. Még úgy is, hogy magán tanárhoz jártam. Amikor ez kiderült ez, én ráfeküdtem a levél témára, mert tudtam ha nem úgy sikerül az első 3 feladat sor ahogy kell, akkor a levél fog megmenteni.
Nekem csak az érettségi megléte volt fontos, a továbbtanulás nem.
Van egy idősebb rokonom és egy ismerősöm, ugyan ebben a cipőben.
Azért vagyok mérges, mert itt az utolsó időszakban néznek nagyon hülyének mindenkit. Rengeteg értékes időt vettek el emberektől azért mert feleslegesen készültek a szóbelikre ahelyett, hogy az írásbelikre koncentráltak volna. Februárban, a jelentkezési határidő előtt kijelentették a politikusok, hogy mivel az őszi érettségi SIKER volt, ezért bármi fog történni LESZ SZÓBELI vizsga. Ezért a rokonom, nem jelentkezett a vizsgára (angol, csak ezb hiányzik neki), mert annyira fél, izgul és nincsen nyelvérzéke, pedig leszeretné rakni. Pénteken mikor kiderült sírőgörcsöt kapott. És most májusig azt hallgathatja, hogy nem lesz szóbeli.
Eleve nem értem, hogy egy vizsgára miért nem lehet jelentkezni utólag a 21-ik században. Mondjuk április 15-ig például.
Igen lehet azt írni, de ez egy érettségi ez könnyű. Az lehet, de vannak olyanok akiknek igenis nehéz....
Én nem bánom, egyedül az zavar, hogy így egy esélye van az embernek. Nincs az, hogy ha nem olyan az írásbelid, amire számítottál akkor nagyon meghúzod a szóbelire készülést. A gondolat stresszel kicsit.
Viszont októberben is a belem kitanultam a szóbelire, max pontos lett, aztán 1%-ot javított, ellenben ha leblokkolok és elszúrom csomót ront. Megmondom őszintén nem bánom, hogy nem kell bemagolnom az összes magyar tételt és már májusban végzek az egésszel.
De ha azt mondták volna, hogy meg kell írni, akkor meg fogom, leülök és tanulok. 🤷🏻♀️
#15 Igen de a szóbeli is van kockázat.
Sikerülhet jól az írásbeli és nyúlhatsz nagyon mellé a szóbelinek.
Info érettségin szégyen, nem szégyen, de konkrétan szinte semmit nem tudtam a szóbeli tételről, amit kihúztam.
Összeírtam pár dolgot, ami eszembe jutott, elmondtam, ötös.
Igaz, ez középszintű érettségi, de kb. ennyire kell amúgy tartani a szóbelitől.
Törin mázlim volt, '56-ot húztam, amiről pont 2 nappal azelőtt néztem egy dok.filmet, így a forradalom leverésének katonai hátteréről is tudtam beszélni.
Magyaron meg már azt se tudom, hogy mi volt. :DDD
3 éve érettségiztem.
"Info érettségin szégyen, nem szégyen, de konkrétan szinte semmit nem tudtam a szóbeli tételről ... Összeírtam pár dolgot, ami eszembe jutott, elmondtam, ötös."
Ha nem tudtál volna semmit, nem tudott volna pont az az eszedbe jutni, amire járt az ötös. Csak annyi történt, hogy nem készültél a szóbelire, ezért nem tudtad, hogy mi az elvárás, de attól még a tudásod megvolt. Nem te vagy az egyetlen, aki így vizsgázik le - és nem csak infóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!