Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Örültök neki, hogy eltörölték...

Örültök neki, hogy eltörölték a szóbelit az idei érettségiben?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 9. 20:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Hogy miért nem örülnek sokan? Így egy lapra van feltéve minden. Ha azon az egy napon rontod, akkor annyi. Magyarból, történelemből, a tanár elmondása szerint 10%-ot is jelenthet pluszba egy szóbeli. Abban igazad van, hogy a tavalyiaknak is így volt. Ettől még nehezebb, mert nincs javítási lehetőség. És van aki pl szóban sokkal jobb, meggyőzőbb. Persze a másik oldalnál is van igazság. Ezért lett volna jó, amit már valaki írt, hogy választható, hogy szeretné-e valaki szóbelizni. Mert az biztos, hogy a fertőzés szempontjából a májusi tömeges írásbeli veszélyesebb, mint a június közepi szóbeli lett volna, meg is mondták, hogy azért nem tartják meg, hogy a tavalyiaknak egyforma legyen a helyzet, mert így igazságos az online tanulás után.
2021. ápr. 10. 18:13
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

Én tavaly érettségiztem angolból (csak az hiányzott). Nekem jól jött, hogy nem volt szóbeli, mert féltem a beszédtől. Még úgy is, hogy magán tanárhoz jártam. Amikor ez kiderült ez, én ráfeküdtem a levél témára, mert tudtam ha nem úgy sikerül az első 3 feladat sor ahogy kell, akkor a levél fog megmenteni.

Nekem csak az érettségi megléte volt fontos, a továbbtanulás nem.

Van egy idősebb rokonom és egy ismerősöm, ugyan ebben a cipőben.

Azért vagyok mérges, mert itt az utolsó időszakban néznek nagyon hülyének mindenkit. Rengeteg értékes időt vettek el emberektől azért mert feleslegesen készültek a szóbelikre ahelyett, hogy az írásbelikre koncentráltak volna. Februárban, a jelentkezési határidő előtt kijelentették a politikusok, hogy mivel az őszi érettségi SIKER volt, ezért bármi fog történni LESZ SZÓBELI vizsga. Ezért a rokonom, nem jelentkezett a vizsgára (angol, csak ezb hiányzik neki), mert annyira fél, izgul és nincsen nyelvérzéke, pedig leszeretné rakni. Pénteken mikor kiderült sírőgörcsöt kapott. És most májusig azt hallgathatja, hogy nem lesz szóbeli.

Eleve nem értem, hogy egy vizsgára miért nem lehet jelentkezni utólag a 21-ik században. Mondjuk április 15-ig például.

Igen lehet azt írni, de ez egy érettségi ez könnyű. Az lehet, de vannak olyanok akiknek igenis nehéz....

2021. ápr. 10. 19:37
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Ha nincsen nyelvérzéke akkor segg kell. Engem meghúztak németből 0.-ban és láss csodát, sikerült a nyelvvizsga és a német is megy. Jártam magán tanárhoz 5 év alatt kb 1,5 volt (nem egyhuzamban), de - legutolsóval a nyelvtant beszéltük át és nyelvvizsga előtt nagyon sokat beszéltetett. Én nem mondom, hogy van nyelvérzékem, mert nincsen, viszont leültem és megtanultam mindent és a tanult/tudott dolgokból élek... A kormány hibáztatni amiatt, hogy ő most nem járt jól vicces. És ezer éve így van (21. században 21 éve), hogy meg van szabva a jelentkezési idő... Persze, így utólag mindenki is jelentkezne, mert de király lehetőség (nem csak azok akik javítanának, hanem előrehozottat vagy pótlót...) és az érettségi közelsége miatt ennyi papírmunkát nem tudnának megcsinálni, mert lássuk be ez egy igen jó lehetőség sokaknak. És ha fontos lett volna neki, akkor jelentkezik (a sírógyörcs csak a saját hibája miatt lehetett). És most ez biztos sokaknak nem fog tetszeni, de maradjunk már reálisak...
2021. ápr. 10. 20:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Megmondom őszintén, hogy hálás vagyok neki, mert még sok magyar tételem nincs kidolgozva. Történelemből is van egy-egy, bár a töri tanárunk azt mondta, hogy attól még dolgozzuk ki ha nem lesz szóbeli, mert az írásbeli témákat lefedi. Amiket nem tudtam belőle az meg is látszik az érettségi feladatok gyakorlásában.
2021. ápr. 11. 07:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem bánom, egyedül az zavar, hogy így egy esélye van az embernek. Nincs az, hogy ha nem olyan az írásbelid, amire számítottál akkor nagyon meghúzod a szóbelire készülést. A gondolat stresszel kicsit.

Viszont októberben is a belem kitanultam a szóbelire, max pontos lett, aztán 1%-ot javított, ellenben ha leblokkolok és elszúrom csomót ront. Megmondom őszintén nem bánom, hogy nem kell bemagolnom az összes magyar tételt és már májusban végzek az egésszel.

De ha azt mondták volna, hogy meg kell írni, akkor meg fogom, leülök és tanulok. 🤷🏻‍♀️

2021. ápr. 11. 21:18
 16/19 anonim ***** válasza:
72%

#15 Igen de a szóbeli is van kockázat.

Sikerülhet jól az írásbeli és nyúlhatsz nagyon mellé a szóbelinek.

2021. ápr. 11. 22:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Tanárként is örülök, de diákként is örülnék, mert sokkal inkább írásbelizős típus vagyok. :)
2021. ápr. 11. 22:57
 18/19 anonim ***** válasza:
23%

Info érettségin szégyen, nem szégyen, de konkrétan szinte semmit nem tudtam a szóbeli tételről, amit kihúztam.

Összeírtam pár dolgot, ami eszembe jutott, elmondtam, ötös.

Igaz, ez középszintű érettségi, de kb. ennyire kell amúgy tartani a szóbelitől.

Törin mázlim volt, '56-ot húztam, amiről pont 2 nappal azelőtt néztem egy dok.filmet, így a forradalom leverésének katonai hátteréről is tudtam beszélni.

Magyaron meg már azt se tudom, hogy mi volt. :DDD

3 éve érettségiztem.

2021. ápr. 11. 23:14
 19/19 anonim ***** válasza:
76%

"Info érettségin szégyen, nem szégyen, de konkrétan szinte semmit nem tudtam a szóbeli tételről ... Összeírtam pár dolgot, ami eszembe jutott, elmondtam, ötös."

Ha nem tudtál volna semmit, nem tudott volna pont az az eszedbe jutni, amire járt az ötös. Csak annyi történt, hogy nem készültél a szóbelire, ezért nem tudtad, hogy mi az elvárás, de attól még a tudásod megvolt. Nem te vagy az egyetlen, aki így vizsgázik le - és nem csak infóból.

2021. ápr. 12. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!