Örültök neki, hogy eltörölték a szóbelit az idei érettségiben?
Egy esetlegesen viszonylag nehezebb nehezebb írásbeli után majd menni fog a hiszti.
Mondjuk én nonszensz dolognak tartom, hogy egy emelt angol 60%-os írásbeliért középfokú nyelvvizsgát lehet kapni. Ráadásul az idegen nyelvtudásnak pont a szóbeli a szerves része.
Szerintem illetve a tanáraink szerint is a szóbelin inkább javítani lehet,az a jelkemzó, ezért sajnálatos, hogy elmarad.
Az, hogy emelt angolért pedig valaki megkapja a középfokú nyelvvizsgát, úgy hogy egy kukkot sem szólt angolul, az nevetséges.
Le leszek pontozva illetve hordva mindennek de én kifejezetten örülök neki.
Egyszerűen nem vagyok hozzászokva, hogy júniusban is még ezerrel tanulok és valószínűleg ebből kifolyólag lazán venném majd jól megszívnám.
Én kifejezetten örülök, hogy nem lesz, mert nemzetiségi gimibe járok és a magyaron kívül mindenből idegen nyelven érettségizek, ez a több mint egy év online oktatás pedig nem kifejezetten segített a nyelvtudásomon :D továbbá én az a típus vagyok, aki ha 5 perccel felelés előtt tökéletesen felmond egy tételt valakinek, akkor is képes leblokkolni és elfelejteni mimdent, amikor már élesben megy
De így se úsztam meg, mert tesiből is érettségizek így lesz egy szóbelim :DD
Én örülök, hogy nem lesz, igazából nem értem, miért nem örül a többség.
Nonszensznek tartom azt az indokot, hogy szóbelin lehetett volna javítani, meg hogy így senki sem fog bejutni az egyetemre.
Mindenki ugyanazt az érettségit írja, senkinek sem lesz szóbeli, szóval mindenki ugyanazokkal az esélyekkel indul.
Tavaly is sokat csökkentek a ponthatárok 2019-hez képest pl. Idén is fognak valószínűleg.
Véleményem szerint akikkel tényleg kiszúrás, hogy nincs szóbeli, azok kb. a nyelvi érettségizők, na ott tényleg van, akinek ugye szóban jobban megy a nyelv, mint írásban. De amúgy is, egy szóbeli azért nem fogja a 60 pontos érettségit 90 pontosra varázsolni, akármilyen max pontot is érnél el, nem is értem tényleg a többséget...
Ez csak az én véleményem, lehet nem egyetérteni vele, de ne pontozzatok le miatta lécci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!