Mennyire "szivatós" iskola a BGE?

Semennyire, egy hülye is átmegy ott, üdv BME ről.
Na a beszólogatást félretéve, általánosan minde egyetemen vannak rendesebb és kevésbé rendes tanárok, egyetemi pletykák, kisebb és nagyobb szívások. Sok az elfogult, nem lehet tudni, hogy kinek mennyire van igaza így egy témával kapcsolatban. Nem ismerem a BGE-t, viszont nem hinném, hogy olyan vészes lenne. Miért, akkor ha vacillálsz, hová mennél ha nem oda?

Szerintem nagyon.
Angol Nemzetközi gazdálkodást végeztem, és hát na. Szivattak, erre nincs jobb szó.
Nekünk a kezdőévfolyam kevesebb mint felének lett időben diplomája, 1-2 év csúszással talán 50-55 körülire nőtt ez az arány.
A statisztikai tárgyakon rengetegen elhasalnak, de igazából az csak nehéz, nem pedig "szivatós".
Valódi buktatós szivatás talán 4-5 tárgynál volt, ebben volt tipikus érthetetlen asztalra dobom és ami ottmaradt átmegy típusú javítás, volt rosszindulatú buktatás egy 2 kredites etikai fosnál amire magam sem értem miért és mire húzott meg 2x és miért adott utána ötöst, és volt olyan ahol egyszerűen nem tudom miből és hogyan lehetet volna fölkészülni az adott kérdéssorra, volt 95 oldalnyi kézzel írt jegyzetem, abból sajnos nem...
Jó suli amúgy, szerintem megéri, jó oklevelet ad, ugyan úgy mehetsz vele BIG4-ba Citibe, Morgenbe, alapkezelőkbe ha ez érdekel épp.

Köszönöm a válaszokat!
Igazából pont BGE-s tanulók/extanulók véleményére voltam kíváncsi, így a #2-nek külön köszönet.
#3: van választék más egyetemből is, pl. SZIE, GDF, MILTON stb, ezek kevésbé erős iskolák, persze szivatás terén lehet, hogy nincs nagy különbség. Nekem legszimpatikusabb a BGE, de azért megszivatni nem szeretném magam, hogy olyan sulira lőjjem el az államilag támogatott féléveimet, amit csak keservesen, vagy neadjisten sehogy sem tudnék elvégezni. Ezért szeretnék informálódni a témában.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!