Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a különbség a két képzés...

Mi a különbség a két képzés között?

Figyelt kérdés

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelem [tűzvédelmi és mentésirányítási] szakán az állami ösztöndíjas képzés alatt a specializálódás résznél azt írja, hogy: A szakirány a hivatásos katasztrófavédelmi szervek számára képez szakembereket. Ezzel szemben, ugyanezen a képzésen, de önköltségesen azt írja, hogy: A szakirány a gazdálkodó szervek számára képez szakembereket. Az utána szóló szöveg teljesen ugyanaz.

A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy mégis mi a különbség a kettő között? Ha mint hivatásos tűzoltó jelentkezek akkor ha önköltséges képzésre vesznek fel akkor nem lehetek hivatásos? Egyáltalán miért különböztetik meg?

2021. márc. 18. 15:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az NKE-N nem számítanak az elhasznált félévek, mert szerződés keretében fogsz tanulni.
2021. márc. 18. 19:52
 12/17 A kérdező kommentje:
És esetleg van más mód arra, hogy tiszt legyek? Mert ha jól tudom régen volt vagy esetleg most is van olyan a rendőrségen, hogy aki jogi diplomával rendelkezik akkor azt beszámítják neki.
2021. márc. 19. 13:00
 13/17 anonim ***** válasza:
most milyen egyetemre jársz?
2021. márc. 19. 13:52
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát most egy teljesen más irányban vagyok, tanári szakra járok. Ez ugyebár teljesen biztos vagyok benne, hogy oda nem fog beszámítani, de már most eléggé biztos vagyok benne, hogy ezt nem akarom majd csinálni ha végzek. Inkább bevállalok +3 évet majd. Csak azért érdekelne ez, hogy ha esetleg nem vesznek fel az NKE-re akkor lesz-e más lehetőségem.
2021. márc. 19. 21:45
 15/17 anonim ***** válasza:
2021. márc. 19. 22:09
 16/17 A kérdező kommentje:
Ismerem a felvételi körülményeit, de ha jól tudom nem kell alkalmassági ha már mint tűzoltó jelentkezek majd. Sokkal inkább érdekelne az, hogy ha nem vesznek fel van-e más mód hogy tiszt legyek majd, vagy teljes monopolhelyzetben van az egyetem?
2021. márc. 20. 22:28
 17/17 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem a videót úgyhogy ebből kiderült minden. Köszönöm a segítséget.
2021. márc. 20. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!