Számít az a cégeknél, hogy egy adott szakot melyik egyetemen végeztem? (Pl. Corvinus, vagy Miskolci Egyetem)
Az első munkahelyen igen. De okos ember már az egyetem évei alatt elmegy gyakornokoskodni, lehetőleg húzónevekhez (német multikhoz például), és onnan kezdve akár a Kodolányin vagy Gábor Dénesen is végezhetsz, ha mellette gyakornok voltál az Audinál... tehát gazdasági szakok esetében mindig azt kell átgondolnod először, hogy a városban egyáltalán vannak-e normális cégek. Máskülönben tényleg hátrányba kerülsz azokkal szemben, akik mondjuk a Corvinuson végeztek ÉS mellette lehúztak még két évet a Vodafonnál, Boschnál stb.
Tudományos szakok (alkalmazott közgazdaságtan, GPME stb.) esetében egyértelműen számít, hol végeztél, így vagy ELTE matekkal vagy Corvinusszal vagy ELTE GTI-vel kell nyitni egyből.
Gazdasági informatika az kivétel, itt szerintem sokkal jobb egy informatikai karra járni inkább (Óbudai Egyetem stb.) mint egy gazdasági egyetemre (BCE, BGE).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!