Mennsire nehéz a Corvinus egyetemen az Alkalmazaott közgazdaságtan nevű szak és utána hol lehet vele elhelyzekedni?
Láttam,hogy elég magas a ponthatár,ezért érdekelne,hogy mennyire nehéz, és egyáltalán érdemes -e elvégezni,mennyire jók a lehetőségek utána,illetve fontos -e,hogy matekból jó legyek.
Emellett még a marketinges szakok is érdekelnének,de gondolom,ahhoz mindenképpen kell a matek,én viszont nem vagyok erős matekos. Előre is köszönöm a segítséget!
AK-n nagyon erős matek kell.
Marketingen/ többi üzleti jellegűn egy közepes matekos sok szorgalommal átevickélhet a húzósabb matekos tárgyakon. Magában a marketinges munkában nem kell az erős matek
AK-n emelt matek érettségi kell, és utána olyan tárgyaid lesznek, hogy analízis, valószínűségszámítás, lineáris algebra, differenciálegyenletek, statisztika, ökonometria. Mint látod, ezek mind erősen matematika igényesek.
Az AK után érdemes elvégezni a szorosan ráépülő Közgazdasági elemző mesterszakot. Ezzel a párossal nagyon jó elhelyezkedési lehetőségeid lesznek, jóval erősebbek, mint a többi gazdasági szakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!