BME Villamosmérnöki szakon melyik specializációt válasszam?
Másodéves villamosmérnök hallgatóként idén kell specializációt választanom.
Olyan specet szeretnék, amit élvezek, nem feltétlen az érdekel melyikkel lehet a legjobban elhelyezkedni.
Tárgyak amiket szerettem:
- Fizika 1,2
- Prog 1,2
- Jelek 1,2 (igen, tudom... :) )
Idén a szabályozástechnika és az infokommunikáció tetszik a legjobban, nem tudom ezekből mennyire lehet megítélni, hogy az ezekből induló szakirány mennyire jó.
Tárgyak amiket nem szerettem:
- digit 2
- ETA
- info 1 sem olyan szimpatikus jelenleg
Amin gondolkozom az a beágyazott rendszerek, aki tudja hogy az IIT, MIT, AUT között mi a különbség hol van a fókusz az írja le légyszi.
Vagy infokomm, ott is érdekelne melyik tanszéket érdemes választani, hol min van a fókusz.
Ti mit választanátok? Minden tapasztalatot, észrevételt szívesen várok.
IIT: szabtech, matlab, PLC programozás, gépi látás, ipari automatizáció
AUT és MIT között nem sok különbség van, MIT-en van FPGA és jelfeldolgozás (DSP), AUT-on asm, de mikrokontrolleres C programozás, hálózati programozás, beágy oprendszerek, nyáktervezés vannak mindkettőn.
Régen az irányítástechnika másik specializáció is volt.
A tárgyak, amik erre a specre kellenek főleg prog1, digit1-2, info1-2, jelek csak ha tényleg jelfeldolgozol, de tárgyakban nem jön elő.
Én azt ajánlom menj HVT-re, ott fizika, terek, jelek1-2 jobban előjön. Programozni meg sosem árt, ha tudsz, az inkább projektfeladatoknál jöhet ott elő.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Megnéztem a szakdolgozat témákat, a HVT-n kicsit túl életinek tűnnek nekem.
Infokommunikáción belül konkrét tanszékekről (HVT, TMIT, HIT) tud valaki tapasztalatot mondani?
Főleg a TMIT egy nagy kérdőjel nekem, milyen a tanszék illetve az oktatók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!