Érettségi 2 év alatt?
Na ezzel kellett volna kezd, így más azért a helyzet. Ezzel kapcsolatban sajnos nincs tapasztalatom, viszont nem lehetetlen szerintem. Volt egy osztálytársam általánosban aki fodrásznak ment, aztán érettségi után azt láttam a facebookon hogy ő is leérettségizett velem egy időben. Ha jól gondolom ő még kilencedikes kora után mehetett át a Vásárhelyibe, szóval egy kicsit más a helyzet, de ebből nekem az lenne logikus hogy te is átmehetsz valahova. Felnőtt képzésbe egyébként simán belekezdhetsz ha betöltötted a 18-at, ott viszont csak akkor van lehetőséged két év alatt letenni egy érettségit ha már van egy szakmád. Tehát ha most abbahagynád a sulit, akkor simán 8 általánossal csak olyan képzésbe kezdhetnél bele, ami 3 éves. (és esti)
Nem ismerem persze az élethelyzeted, nem akarom itt megmondani a tutit, viszont én a helyedben már lehúznám még azt a plusz egy évet ott ahol most tanulsz és utána azonnal belekezdenék egy érettségibe. Ez összesen tudom hogy még plusz 3 évet jelentene, de a végén lenne egy szakmád is, arról nem is beszélve, hogy ha úgy kezded el az érettségit hogy már van egy szakmád, akkor elég 4 tárgyból érettségizned (magyar, töri, matek és nyelv), azaz nem kéne választanod még egy ötödiket kötelezően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!