Nem indítanak már pedagógiai asszisztens képzést felnőttoktatásban/képzésben? Ami érettségire épül, azaz nem öt évig kell tanulni? Az OKJ megszűnésével ezt szakmai oktatásnak/képzésnek nevezik. De mintha minden képzőszerv csak az öt évest indítaná...
Mennyiben tér ez a technikum szintű képzés az óvodapedagógus képzéstől tanulmányok tekintetében?
Mennyivel többet kell (és milyen tantárgyakból) egy óvodapedagógusnak egyetemen tanulnia? Mennyire kérik/veszik komolyan a felkészülést a vizsgákra (például egy történész, vagy magyar nyelv és irodalom szakhoz viszonyítva)? Vagy például úgy tudom ott tanulnak fejlődéslélektant is, azt a vaskos, mindenre túl alaposan kitérő könyvet mennyire kell bemagolni?
Szia! :) Az utolsó mondatodhoz fűzve kérdezném tőled (is) ezeket:
"Mennyivel többet kell (és milyen tantárgyakból) egy óvodapedagógusnak egyetemen tanulnia? Mennyire kérik/veszik komolyan a felkészülést a vizsgákra (például egy történész, vagy magyar nyelv és irodalom szakhoz viszonyítva)? Vagy például úgy tudom ott tanulnak fejlődéslélektant is, azt a vaskos, mindenre túl alaposan kitérő könyvet mennyire kell bemagolni?"
De vannak fent tantervek ott megtudod nézni mik a tantárgyak: [link]
Ez például egy levelezős tanterv.
Én másodéves nappalis óvodapedagógus hallgató vagyok, egyébként én is emelteztem pedagógia ismeretekből, amivel lett egy oktatási ügyintéző végezettségem:D
Ha van valami kérdésed írj nyugodtan :)
Szia! :) Engem igazából csak ezek (főleg az utolsó kettő) érdekelnének:
Mennyivel többet kell (és milyen tantárgyakból) egy óvodapedagógusnak egyetemen tanulnia?
Mennyire kérik/veszik komolyan a felkészülést a vizsgákra (például egy történész, vagy magyar nyelv és irodalom szakhoz viszonyítva)?
Vagy például úgy tudom ott tanulnak fejlődéslélektant is, azt a vaskos, mindenre túl alaposan kitérő könyvet mennyire kell bemagolni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!