Elkövettem az iskolában egy bűnt, amiért meg is kaptam a büntetést. Ma (eltelt azóta egy hét) az igazgató behívatja anyámékat. Igazgató a barátom anyukájának azt mondta telefonba, hogy bármilyen apróságért igazgatóit fogunk kapni. ?
Mit válaszoljunk? Leírtál mindent. A múltkori eset volt az utolsó kihágásod. Ha még egy balhét csinálsz, kirúgnak. Ennyike.
Innentől nincs balhé és kész...
Érted ugye?
na várj csak, csak hogy értem-e a helyzetet:
csináltál valamit. nem tudták bizonyítani hogy benne voltál, mégis kaptál igazgatóit (?). egy pajtásod is benne volt. behívták mind a kettőtök szüleit e miatt amit csináltatok.
Ennyi a helyzet?
Na most, ilyenkor azért kéne még egy kis plusz információ. Az, hogy fennakadás volt az ügyben akár azt is jelentheti, hogy valaki feljelentette az iskolát/panaszt tett az ügyben, amit ti csináltatok. Ha eddig nem tudta az iskola, hogy mást is érintett, akkor joggal hihettétek és hihette azt a vezetőség is, hogy az ügynek annyi.
Azonban ha például már továbbviszik az ügyet, akkor nyilván szólni kell nektek (szüleiteknek is).
de eléggé kevés információt adtál meg hogy mi is történt.
mit tegyél? igyál citromfű teát (vagy egy kis pálinkát) hogy jobban tudj aludni. valeriana relax is nyugtató hatású (gyógynövényes, túladagolni nem tudod, max kis hasmenést okoz)
Hány éves vagy? A történeted mese habbal. Nem lehet kirúgni, ha "megszólalsz órán". Nagyon súlyos bűnt kell elkövetned, hogy fegyelmi eljárással eltanácsoljanak az iskolából. Az eljárást is csak a szüleid jelenlétében folytathatják le. Nélkülük az ügyben nincs joga téged az iskolának még kihallgatni sem.
Nem azért kell csöndben maradnod, mert a tanár öncélúan parancsolgatni akar neked. Azért kell, hallgatnod, hogy a tanár elő tudja adni az anyagot és mindenki követni tudja a gondolatmenetét.
Neked az a feladatod, a munkád (!), hogy csöndben figyelj. Ha kérdésed van, akkor a megfelelő körülmények között jelentkezz.
Ha a tudást közvetítő tanítót/tanárt az ellenségednek tekinted, aki téged csak korlátozni akar, akkor éretlen vagy, sőt, primitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!