Hogyan érdemesebb érettségizni, ha jogra szeretnék
menni?
Figyelt kérdés
Eddig úgy volt, hogy emelt töri és emelt német lesz, mivel csak így lehet pl. egy ELTE-hez szükséges kb.472 pontot meglépni, ugyanakkor azt számolom, hogy ahhoz is emelten mindkettőből 90%felettit kellene írnom, hogy szóba jöhessen az államilag támogatott szak. Most kezdtem el gondolkodni, hogy ha ez így ennyire necces, akkor nem-e érdemesebb csak az egyikből emeltezni, pl. csak németből, így tudok írni lazán egy fullos törit, amivel biztosan nem szerzek elég pontot az államira, viszont nagyobb valószínűséggel lesz olyan 440-450 körül, ami szintén nem rossz, önköltségesre legalábbis.
Ti mit javasoltok, hogyan érdemes, egyáltalán ha nem mindegyikből akkor melyikből ne?
Jah és azt elfelejtettem, hogy angol és német B2 nyelvvizsgám van, tehát ha kiesik egy 50 többletpont, akkor a helyére 40 megy, kivéve, ha németből emeltezek egyedül, akkor csak 28, mivel ugye akkor a német nyelvvizsgáért nem jár pont, cserébe töriből csak közepeznem kell, ami lássuk be jóval könnyebb.
2021. febr. 2. 23:10
2/9 anonim válasza:
Szerintem ha felsőfokú nyelvvizsgád van németből, akkor az emelt szintre szinte már alig kell készülnöd, az neked könnyű lesz, mert B2es szintű érettségi. A helyedben ebben a pár hónapban kimaxolnám a törit és azt is emelten írnám. Csak akkor írj közepet, ha biztos vagy benne, hogy az a közép 22%al jobb lenne mint az emelt, mert akkor éri meg ezen gondolkodni.
2021. febr. 3. 06:26
3/9 anonim válasza:
Szerintem próbáld meg a töri+német emeltet, simán meglehet 90% felett. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok, én is pont ebből a kettőből tettem és 90% felett sikerültek.:)
2021. febr. 3. 17:05
4/9 anonim válasza:
#2 annyiban kijavítanálak hogy a b2 nem felsőfokú nyelvvizsgát jelenti
Szerintem ha biztosra akarsz menni írj töri emeltet, és németből egy közel maxos közepet. és így nyelvvizsgára kapsz 40 pontot, ami csak 10zel kevesebb, és lehet h be tudod hozni a 10%kal jobbat németből (nem vagyok tisztában a nyelvtudásoddal). de sztem kellene a 2 emelt :/
2021. febr. 6. 17:15
5/9 anonim válasza:
#2 vagyok. Tudom, hogy nem azt jelenti. Én ezt úgy értettem, hogy aki le tudott tenni egy felsőfokú nyelvvizsgát (ami C1 szint) , annak az emelt érettségi sem okozhat gondot mert az elméletileg B2es nehézségű(mondjuk szerintem annál kicsit nehezebb, de ez relatív) . Nem véletlen nem C1 es nyelvvizsga jár egy emelt szintű érettségiért németből, csak egy B2es. Ezért tanácsoltam a kérdezőnek, hogy próbáljon rá az emelt érettségire, mert valószínűleg megvan hozzá a tudása.
2021. febr. 6. 17:38
6/9 anonim válasza:
és hol mondja h felsőfokú nyelvvizsga szintjén tud? lehet én siklottam el felette ^^
2021. febr. 6. 18:02
7/9 anonim válasza:
Ohh bocsánat... A 40 pont miatt arra kalkuláltam, hogy a német nyelvvizsgája felsőfokú, félreolvastam, hogy középfokúja van.
2021. febr. 6. 18:12
8/9 anonim válasza:
én is először amúgy :D de az angol+német 40. Én ezért javaslom hogy inkább töriből, mert nyelvvizsgához elég a 60% is, hogy meglegyen. Így szerintem jobbra írná a közép németet.
de nincs benne tapasztalatom, szóval passz :)
2021. febr. 6. 18:15
9/9 anonim válasza:
Igen, mostmár énis inkább ezt ajánlom. A német közép baromi egyszerű és lehet több lenne vele a pontod, mint az emelttel. Emelten a nyelvhelyességi résznél eléggé rámennek a nyelvtanra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!