Melyik tantárgyból érdemesebb emelt szintű érettségit tenni?
A történelmen és a magyaron gondolkozok... mindkettőből jó vagyok, viszont a töriről azt hallottam hogy nagyon nehéz:S
Szerintetek melyiket érdemes választanom? Vélemények?..:)
Mindenki a törit ajánlotta nekünk. Amúgy szerintem elve könnyebb, mert konkrét dolgokat megtanulsz és annyi, nem az, hogy van kismillió mű és akkor abból akármelyikkel szembesülhetsz az érettségin, amit még nem láttál előtte és nem is értesz.
Az emelt töri érettségi szerintem elég primitív. Az írásbeli részen egy-két olyan apró kérdés volt, amit nem tudtam, de mikor láttam a megoldókulcsot, akkor úgy voltam vele, hogy jé, ez hogy nem jutott eszembe! Szóval semmi nehéz, soha nem hallott dolog nem volt. A kifejtősek azok mind könnyűek voltak. Szóbelin meg a kihúzott tételen ott csodálkoztam, hogy biztos az emelten vagyok-e, mert gyakorlatilag a kis térképen, meg a forrás szövegekben MINDEN benne volt, amit el kellett mondanom, nekem csak szöveget kellett köré gyártani, meg sorba szedni a dolgokat.
Töri.
Magyarból még egy múltszázadbeli költőnek sem ajánlanám, és ezt most komolyan mondom.
11:28
ez azért így nem teljesen igaz :)
Egyébként én magyarból emelteztem idén, és örültem, hogy így választottam. Szenvedélyem az irodalom, az írás már kisgyerekkorom óta. Tapasztalataim szerint csak olyanok tudnak 60-65%-nál jobbat írni magyaron, akik élik, élvezik az irodalmat, nem csak beseggelik. Aki a középiskolai tankönyvekre alapoz, meg amit órán leadnak, annak persze, hogy zsákutca a magyar emelt :)
A törit sokkal könnyebb megtanulni. Én azért nem választottam, mert sok a lexika és az olyan összefüggés, ami nem egyértelmű. (Meg mert szeretem a magyart. Idén amúgy is könnyebb volt, mint bármikor.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!