Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elrontottam a felvételim ,...

Elrontottam a felvételim , hova vesznek fel?

Figyelt kérdés

Sziasztok , kiszámoltam és össz. 33 pont.

Pedig nagyon sokat tanultam rá , itthon írtam 58 pontot is.

Az átlagom 4.1.

Tudnátok olyan budapesti gimnáziumot ahova felvesznek ennyi ponttal?

Előre is köszönöm :)

2021. jan. 25. 19:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt vagy 6 éve, hogy írtam a központit, de nem olyan, hogy már le kellett adni a papírt, hogy melyik iskolákat jelölöd?
2021. jan. 25. 20:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Febr 19-ig kell leadni a jelentkezést, szóval van még ideje.

Nem akarlak elkeseríteni, de gimnáziumra nem igazán van esély ezzel az eredménnyel. Igaz, még végleges statisztika nincsen az idei eredményekről, de hasonló lesz a tavalyihoz azok alapján, ahonnan már van infó.

Azt is nézni kell, hogy idén 12.000-rel több diák írt központit, ez majdnem 25%-kal több, mint tavaly vagy előtte bármikor. (amikor te kezdted az elsőt, akkor jött be, hogy mindenkinek kezdeni kellett, aki szeptember 1-ig betöltötte a 6 éves kort). Tehát ez egy nagyon szerencsétlen dolog, az én fiam is most felvételizik, képben vagyok.

A Budai középiskola Gimnáziumot nézd meg, vannak egész jó képzések, infó, angol, média, humán szakra azt mondom, hogy lehet esélyed a tavalyi pontok alapján. Itt van technikumi rész is, oda biztosan elég ennyi pont is.

2021. jan. 26. 09:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Esetleg tudtok mondani konkrét iskolákat is amibe van esélyem?

2021. jan. 26. 17:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Írtam Budai Gimnázium a neve.

Csak ide elég ez a pont valószínűleg.

2021. jan. 26. 18:12
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Már nem kellett leadni a jelentkezéseket?

Ilyenkor már úgy tudom, hogy szülővel kell bemenned az iskolákba, és ott kell "jelentkezni"

2021. jan. 27. 13:14
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 rosszul tudod. Febr 19 a határidő.

Az, hogy az iskolák 95%-a direkt egy hónappal előbbi dátumot ad meg, hogy addig mindenképpen legyen meg, nem jelent semmit.

Nekünk is január közepén be kellett adni. Nyilván akkor még az ember nem tudja hogy fog menni a felvételi, annak fényében nyugodtan lehet plusz iskolát, tagozatot jelölni még.

2021. jan. 27. 13:36
 7/13 bbmarta ***** válasza:
100%
Az általános iskolák valóban bekérik egy adatbekérő lapon a sorrendet és a megjelölt iskolák adatait. Beviszik a rendszerbe, de ez még cseppet sem végleges! A központi eredményének teljes tudatában kell összeülni az osztályfőnökkel és véglegesíteni a jelentkezést! És akkor márciusban még mindig van 2 nap, amikor a sulik sorrendjén módosítani lehet! Épp ez az értelme ennek a nagyon soklépcsős felvételi rendszernek, hogy az eredmények tudatában adja le az ember a jelentkezését!
2021. jan. 27. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt a táblázatban láthatod a ponthatárokat, ha beírod a jegyeidet és az írásbeli, szóbeli pontjait + betippelsz egy szóbeli eredményt, akkor láthatod, hogy hova vennének fel. A táblázatban nincs benne az összes gimi.

[link]

#2-es már írta a Budai Gimnáziumot. A Budai Nagy Antal Gimnáziumba is lenne esélyed a táblázat alapján.

Van néhány tandíjas, alapítványi gimnázium, ahol csak a hozott pontokat nézik a központit nem.

2021. jan. 27. 23:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Amit hivatalosan "Gimnázium"-nak hívnak, ott kötelezően figyelembe kell venni a központi írásbelit, nem vehetnek fel anélkül. Ez pont olyan szabály, mint, hogy gimiben 2 idegen nyelvet kell tanulni.

Ettől függetlenül van, ahol kisebb súllyal számít, azt az iskola dönti el, hogy mennyire veszi figyelembe.

2021. jan. 28. 03:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!
2021. jan. 28. 07:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!