Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gépészmérnöki kar levelezőn?...

Gépészmérnöki kar levelezőn? 8 órás, egy műszakos meló mellett lehetséges? Melyik iskolát válasszam SZIE vagy ÓE?

Figyelt kérdés

2021 szeptemberében kezdeném a mérnökit levelezőn. Muszáj munkát vállalnom, mint ahogy leírtam 8 órásat. Jelenleg is dolgozom 6 órában már fél éve, de nem keresek eleget... jó ez lényegtelen térjük vissza az eredeti problémához.

Mennyire szivatnám meg magam levelezőn?

Melyik iskolát válasszam?

Személyes tapasztalatokat szívesen várok. Esetleg más karokról való tapasztalatokat is, akik levelezőn végeztek.

2021. jan. 22. 20:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

9

Hát, ezt nehéz meghatározni.

Igazából itt minden kötelező tárgy "fő tárgy" volt:

[link]

A legnehezebb nekem az elektromosságtan volt. Programozásból nem kapsz olyan mély tudást egyetemen, hogy az olyan kifejezetten nehéz legyen.

2021. jan. 22. 21:44
 12/27 anonim ***** válasza:
4es ismét. Én család mellett csinálnám, természetesen levelezőn. Szabadidőm annyi van amennyit a 3 műszak enged. Ez ismerős neked ahogy olvastam mert te is úgy kezdted. A dolgokba rendesen belelátok, értek is hozzá, viszont nincs ilyen irányú diplomám. Több fizetésért és a munkahelyi elismerésért csinálnám.
2021. jan. 22. 21:48
 13/27 anonim ***** válasza:

4

Köszi, már látom a tárgyaidat. Ez biztos, hogy nem az én területem. Ez a programozós dolog. Azt hiszem a villamosmérnöki képzés lesz a nekem való. Munkámban is hasonlókkal foglalkozom.

2021. jan. 22. 21:52
 14/27 anonim ***** válasza:

12

Az jönni fog. Én 1 év után már mentem máshova technikusnak, majd, mivel az nem tetszett, mentem máshova technikusnak, ahol megelőlegezték a mérnök beosztást. Utána 1.5 év után máshova mentem el, ahol kifejezetten az informatikán dolgozok most.

2021. jan. 22. 21:53
 15/27 anonim ***** válasza:

4

Köszönöm, remélem nekem is így lesz. Munkahelyemen szerintem támogatnák is az iskolát (volt már róla szó), úgyhogy belevágok szeptemberben mindenképpen.

2021. jan. 22. 21:56
 16/27 anonim ***** válasza:
Angol nyelvvizsgát pedig az 1. év után tettem. Nyáron egy pár hetes katedra nyelviskola felkészítő, és meg is lett utána. De azt hozzá kell tenni, hogy elég kocka vagyok ahhoz, hogy angolból képben legyek. Középiskolában németes voltam, de az nagyon nem jött be és minimális önképzéssel, meg angol nyelvű filmekkel (felirattal), angol nyelvű szociális oldalakkal rámragadt a tudás, így nem kellett hozzá sok.
2021. jan. 22. 21:56
 17/27 anonim ***** válasza:

15

Támogatást én nem vállaltam be, vagyis, nem akartam szerződést kötni, hogy leragadjak. Felvettek támogatottra, az oktatási napokat pedig szabival és ledolgozásokkal oldottam meg.

2021. jan. 22. 21:58
 18/27 anonim ***** válasza:

Hú, de jó neked.

Azt még bizony meg kell csinálnom valahogy. Nincs jó nyelvérzékem, de a cél érdekében meglesz a nyelvvizsga is.

2021. jan. 22. 21:59
 19/27 anonim ***** válasza:
A támogatást én sem szeretném, vagyis rosszul fogalmaztam...elengednének suliba így helyes. Van államilag támogatott félévem így nem lenne vészes. A 3 műszak miatt lenne húzósabb de szabi van, valahogy megoldanám.
2021. jan. 22. 22:01
 20/27 anonim ***** válasza:

18

Hát, a nyelvérzék érdekes dolog. Én általánosban és középiskolában végig csak németet tanultam. De arra kifejezetten emlékszem, hogy kb. 6-ban tudtam meg, hogy az ist a létige :D Szóval, ez nem hangzik jó nyelvérzéknek. De hozzá kell tennem, hogy én kifejeztten utáltam a német nyelvet. Középiskolában angolt akartam tanulni, de "mivel eddig németet tanultál, ezért németet fogsz tanulni most is" alapon az iskola nem engedte...

Viszont az angol az megy.

2021. jan. 22. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!