Pontosan hogy működnek a FOSZK képzések?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy a Milton Foszk képzéséhez nem kell emelt szintű érettségi, és elvégzése után az alapszakra is át lehet menni.
Ez minden egyetemen így van, hogy nem kell a Foszkhoz emelt érettségi és elvégzése után a hozzá kapcsolódó alapszakra lehet felvételizni?
BGE, BME érdekelne leginkább
2021. jan. 11. 14:16
1/6 anonim válasza:
Nyilván tök megéri 2 évet lenyomni ahelyett, hogy csinálnál egy azaz egy emelt tárgyat.
2/6 A kérdező kommentje:
Idén csinálok, de nem tudom 100%-ra mondani, hogy azzal elég pontom lesz.
Ezt a foksz képzést B tervnek használnám.
2021. jan. 11. 14:38
3/6 anonim válasza:
Attól még hogy elvégzed a foszkot ugyan úgy kell emelt ha alapszakra jelentkezel. Hidd el az emelt egy felvételi tárgyból semmi ahhoz képest amit majd a vizsgákon tudni kell. Egy félév alatt képesek 4 év középiskola anyagának többszörösét ledarálni. Ha az emelt se megy ne csessz el 1 évet az életedből.
4/6 anonim válasza:
A foksz, az hasonló mint egy alapképzes csak lerövidítve és le van butítva a tananyag. Pl nalunk alapon ugye voltak a mikró, makró, statisztika egyebek.
A fokszosoknak pl se mikró se makró nincs, stat is csak az egyik fajta (valszám).
Ezek helyett ők más, alapozó, könnyebb tárgyakat tanulnak. De van ami meg ugyanaz.
5/6 anonim válasza:
Mi az a foksz? MI AZ A FOKSZ? xD Vagytok ti nagy fokszok. :D
6/6 anonim válasza:
A felső oktatási szakképzést szokták foszk-nak is meg foksznak is mondani. Előbbi értelemszerűen a rövidítése, utóbbi meg (szerintem) azért alakult ki, mert könnyebb kiejteni, de nálunk a FOSZK-on lévő hallgatókat, mindenki "fokszos"-oknak hívja, ők is magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!