Miért annyira kevés a felvételi pontszám a Gazdasági informatikus asszisztens képzésre FOSZK formában a BGE-n? A másik pedig, hogy mennyit ér, ha elvégzi valaki? Mire elég?
Első jól mondja. A Foksz papírok nem ismert és nem feltétlen elismert oklevelek az munkaerő piacon. Csak ezzel elég nehezen fogsz elhelyezkedni.
Mondanám egy fajta kóstolónak a Bsc és Ba képzésekről. Alapozóképzés.
Arra kíválóak, hogy beszámíttasd a kreditjeidet az azonos nevű Ba-s/Bsc-s képzéseken (én is így csináltam). Lassan végzek a Ba képzésen és erősen gondolkodom a mesteren is.
Felvi-n keresztül ugyanúgy, mint a Foksz-ra: általános felvételi eljárásban (szeptemberben induló kézésekre).
Megjelölöd a kívánt szakot és leadod a jelentkezésedet február 14-ke előtt. Dokumentum pótlásnál feltöltöd a Foksz-os bizonyítványodat, miután sikeresen vizsgáztál június végén. Ha felvesznek újra, akkor beiratkozol (mert a végbizonyítvány megszerzése után megszűnik a jogviszonyod az intézménnyel).
Miután megkezdted az első félévedet a BA képzésen, kérvényt nyújtasz be a To-ra a kreditek elismertetése miatt (mivel nem történik automatikusan). Ez a menete.
Én úgy tudom, hogy kell az emelt érettségi. Mert az a felvételi követelmények része.
De egy kérdést mindenképpen megér a To-n, hogy Foksz oklevél birtokában kell-e emelt szinten érettségizni? Mert nem tudom, mi az aktuális álláspont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!