Idén szerintetek mi lesz az érettségivel?
Tavaly ugye elmaradtak a szóbelik, illetve könnyebb is volt ahogy hallottam, bár akkor még más volt a vírushelyzet.
A kérdést csak KIS részben vírusszempontból teszem fel, ugyanis az akkori helyzetet nem látjuk előre, sokkal inkább a már kb 6 hónapos digitális oktatás hozománya érdekelne, mi a véleményetek. Olvastam, hogy valaki a halasztást javasolja. Valóban érdekes a szituáció, hiszen az utóbbi időben alig volt normális oktatás, elég nagy hátrányba kerültünk így, ugyanakkor azt sem tudom, mi lehetne olyan megoldás ami reális és működőképes, persze úgy, hogy a felsőoktatásba is felvételizhessünk.
Szerintetek mi lenne a jó megoldás, mi várható?
Jó, kapják meg az év végi jegyeket érettséginek, de mi alapján vegyék fel őket az egyetemre? Baromi sokat számít, hogy valaki 80%-nyi vagy 100%-nyi pontszámmal kap ötöst.
Tettem fel erről én is egy kérdést, illetve egyik gyógyszerész és a volt töritanáromat megkérdeztem erről, csekély esély van a halasztásra.
Maximum 2-3 hét eltérés lehet, illetve ez a vakcina hatásosságának függvénye is, de a lebonyolítás illetve az idő azonos lehet.
A tavalyi érettségi nem volt könnyebb, mert a feladatokat automatikusan generálja egy szoftver, nem emberek műve, még a központi írásbeli sem...
Utolsó vagyok: *mármint válaszát
És ez a jegyekből számítsunk pontot dolog se jó módszer. Sok helyen pofára osztályoznak vagy a tanár kiskirályt játszik. Nem egyenlőek az esélyek.
"a feladatsorokat még online átállás előtt elkészítették"
Ez mindig így van: eleve létezik egy feladatbank, abból sorsolnak annyival az adott vizsgaidőszak előtt, hogy még le lehessen gyártani a feladatsorokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!