Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak engem idegesít ez a...

Csak engem idegesít ez a hozzáállás az iskola nyitással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mindenki itt sír, és nem csak itt, hanem különböző petíciókat gyűjtenek arra, hogy január 11-én ne jelenléti (normális) oktatásban folyón a tanítás. De miért is? Nagyon nem a vírus miatt, hanem azért mert éppen olyan lusták vagy antiszociális roncsok, hogy a másik munkáját hátráltatnák. A normális emberek a bezártságtól előbb utóbb depressziósak lesznek.

Nekünk hamarosan vizsgáink lesznek, és ahhoz, hogy jól feltudjunk készülni, kell a január 11-i nyitás. A mi iskolánkban nagyon rosszul folyik az online oktatás.

Aki nem megy "órára" beirják hiányzónak, mivel igazából nincs bajom, bár nálunk 3 tantárgyat tanítanak órán, a többiből anyagokat kapunk, mit le kell írni és el kell küldeni. (5 oldalas fuzetvázlatok születnek, egy tantárgy olyan 2 óra míg le írjuk, mellette van rengeteg házi. A munkát 20:00-ra vissza kell küldeni minden tantárgyból, a házikat reggel 8-ig azon a napon, amikor van óra.)

Nos visszatérve, nem tanulunk semmit. A tanárok vazlatai értelmetlenek, sőt ellentmondásosak. Online órákon a tanár felolvassa mit irt le, le írni se tudjuk, ugyanis hadarja. Összefoglalva le vagyunk maradva, kellene nekünk a tanári segítség, itt onlineban nagyon bunkóan viselkednek, és nem segítenek, mert nekik sincs idejük.

Én azt nem tudom megérteni, ha valaki antiszociális miért kell a másikat lepontozgatni ezen az oldalon, vagy szidni a kormányt ha ki akarja nyitni a sulikat. Miért kell a másikat hátráltatni, mert egy lelkileg nyomorult az illető?

Lesz hatással ez a hozzáállás az iskolák nyitására, ugyanis nem akar a kormány ujjat húzni a néppel.

2021. jan. 5. 11:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
98%
Amúgy hidd el, a tanáraid is ki vannak akadva. Közösen vagytok ebben. Kérj tisztelettel segítséget és kapni fogsz. Mond meg nyugodtan, hogy aggódsz és frusztrál a helyzet, és szeretnél segítséget kapni. Emeld ki, hogy tudod, mindnekinek nehéz ez az időszak, ezért próbálsz türelmes lenni, de elakadtál. A "kérem" szó sokat segit ilyenkor. Amit nem mondj: ne bíráljad az iskolát. Ne emeld fel a hangod. Ne legyél türelmetlen.
2021. jan. 5. 11:34
 12/21 anonim ***** válasza:
74%

"A mi iskolánkban nagyon rosszul folyik az online oktatás ... nem tanulunk semmit"

Akkor nem csak az oktatással van baj, hanem a tanulásotokkal is...

2021. jan. 5. 11:40
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Na és olyannal még nem találkoztam a való életben aki azt bánta hogy nem kell menni...mindenki akit ismerek a seggét a földbe ver örömében hogy nem kell menni és retteg mikor lesz vége a "paradicsomnak""

Mert ez majd akkor lesz amikor lesz valamilyen számonkérés, mondjuk érettségi és írjunk petíciót, hogy nekünk könnyebb legyen, mert nem voltunk iskolában 2 évig.

Mintha erről már nem irkálnának ki kérdéseket, hogy mi lesz az érettségivel.

2021. jan. 5. 11:42
 14/21 A kérdező kommentje:

12, pont ezért kéne nekünk a személyes oktatás mert ott tanultunk......

Kértünk segítséget, de volt mikor, hogy házifeladattal kapcsolatban kértünk segítséget, és csak akkor kaptunk rá választ, mikor nézte a tanár őket. Tanárok is túl vannak terhelve, sőt nálunk már úgy készülnek, január 18-tól tz-ket írunk. (Nyilván abból mit az online oktatáskor "vettünk")

Matekból el vesztettem a fonalat, holott eddig mindent értettem, és nekem kelleni fog a matek. Az igaz, hogy akarattal bármit meglehet, de mentálisan bele rokkanunk, hogy 8-kor kelek és 17-18 óráig írom a vázlatokat kisebb szünetekkel, nem tanultam semmit, ja és 18 után írom a házikat. Nem én vagyok a hülye, az osztályból mindenki így van ezzel.

Nálunk a dolgozatok is rosszak, 3 perc alatti időzáras tesztek vannak, így ki puskázni se lehet. Nem jut egyszerűen idő a tanulásra. Ha nem küldjük el nyilván egyes. (Órai munka, házi, doga)

Tudtommal szeptemberben az volt megbeszélve ezzel a kormánnyal hogy megyék szerint nézik a fertőzöttséget, nem az egész országot nyomorítják meg.

2021. jan. 5. 11:58
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
Matekban jó voltam egyetemen is, talán tudok segíteni. De szaktársaid, iskola társaid is lehet tudnak! Érdemes tanuló csoportokat létre hozni! sokkal jobban tud magyarázni a saját korosztályod béli. Ráadásul, aki egyszer elmondja másoknak, az megjegyzi hosszú időre és ő is jobban fogja tudni. Win win.
2021. jan. 5. 12:14
 16/21 anonim ***** válasza:
23%

"volt mikor, hogy házifeladattal kapcsolatban kértünk segítséget, és csak akkor kaptunk rá választ, mikor nézte a tanár őket"

Tantermi oktatáskor sincs kéznél a tanár, amikor a házit írod, csak a következő órán, amikor ellenőrzitek... Még szép, hogy nem ül a gép előtt egész nap azt várva, hogy melyik diáknak mikor kell épp segítség a háziban. Hogy tartaná meg akkor a többi online (és közben esetleg másoknak az offline) óráit, és hogy készülne fel rájuk, hogy tudna leadott munkákat javítani? Stb.

"Tanárok is túl vannak terhelve"

Jó, hogy legalább most feltűnik. Tantermi oktatáskor is túl vannak terhelve.

"úgy készülnek, január 18-tól tz-ket írunk"

Tantermi oktatás esetén is minden egyes félévkor ez van.

"3 perc alatti időzáras tesztek vannak, így ki puskázni se lehet"

Hát igen, sokaknak az fáj, hogy most nem lehet úgy megúszni sokmindent, mint tantermi oktatáskor... Olyankor nem szedi be a háziját mindenkinek a tanár, simán el lehet sunnyogni, ha nincs kész, most viszont mindennek nyoma van...

"Nem jut egyszerűen idő a tanulásra."

Mikor jutott? Tantermi oktatáskor eleve elvisz egy csomó időt az is, hogy beérj a suliba, meg hogy hazaérj, és egyfolytában bele akar halni mindenki, hogy heti x óra túl sok, stb. Most se rosszabb a helyzet ilyen szempontból. Sőt, sok diák mondja, hogy sokkal több ideje van pont azért, mert eleve nem kell annyit utaznia.

"Ha nem küldjük el nyilván egyes. (Órai munka, házi, doga)"

Nyilván egyes lehetne mindez tantermi oktatás esetén is... Csak többek között pont azért, mert túl vannak terhelve, nem akarják felvállalni a tanárok a mindennapos konfliktusokat, amik ebből adódnának, azért nem adnak minden esetben egyest. De ezt most is megtehetik ugyanúgy. Csak tőlük függ, hogy mit értékelnek és hogyan, nem attól, hogy online vagy offline tanítás van-e.

2021. jan. 5. 13:05
 17/21 anonim ***** válasza:
9%
Engem a közoktatás béka segge alatti színvonala idegesít, egy nagy nulla múltszázadban megragadt, magolásra és lexikális baromságokra épülő, haszontalan tudást átadó oktatás. Ezért abszolút nem kár, hogy távoktatásban zajlik.
2021. jan. 5. 13:53
 18/21 A kérdező kommentje:

15, megpróbálok beszélni az osztálytársaimmal hogy korepetáljuk egymást, köszi.

16 ne okoskodj már. Nem egyedül kellett megemészteni a tananyagot, és nem volt ilyen olyan beadandó.

2021. jan. 5. 14:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"nem volt ilyen olyan beadandó"

Kérjetek meg a tanárt, hogy most se legyen, vagy hogy legalább magyarázza el, mi értelme.

2021. jan. 5. 17:48
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
A sok birka idétlen zombi lepontozott, attól még a közoktatás színvonala nulla.
2021. jan. 5. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!