Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakdolgozatnál, lábjegyzetes...

Szakdolgozatnál, lábjegyzetes formátumnál hogy kell többször ugyanarra a forrásra hivatkozni úgy, hogy köztük másra is hivatkozom?

Figyelt kérdés

2020. dec. 30. 21:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha beirod youtubra hogy szakdolgozat formázás nagyon jo videokat hoz ki, en is az alapjan csinaltam. Ott a jogszabaly alapjan csinalja a srac. Írd be hogy szakdolgozat hivatkozas, ugy szerintem az elso kattintas.

Sajnos nem ertem mirol beszelsz. En egyszer hivatkoztam meg mindent es kesz.

2020. dec. 30. 22:02
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi.

Lábjegyzetesen írok, tehát így: (1), (2), ami vel az a gond, hogy ha van egy fontos forrás, amiből többször hivatkoznék, akár több oldal különbséggel, nem tehetem meg, mert a források között csak egyszer szerepelhet. Erre lenne jó megoldást találni.

Van a másik hivatkozási mód, ahol ez kivitelezhető, mert akárhányszor be lehet írni, hogy pl. (Szabó, 1999.), de nem így kezdtem el, és már bonyolult lenne.

2020. dec. 30. 22:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Wordben használd a beépített irodalomjegyzéket!
2020. dec. 30. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

(1) Szabó ... (kiírod végig, ahogy kell, végén oldalszám)

(2) Kovács ... (ezt is kiírod végig)

(3) Szabó i.m. p.oldalszám

(4) Kovács i.m. p.oldalszám

i.m. = idézett műve

erre gondoltál:

2020. dec. 30. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Nem teljesen értem a problémát.

"amiből többször hivatkoznék, akár több oldal különbséggel, nem tehetem meg, mert a források között csak egyszer szerepelhet. Erre lenne jó megoldást találni."

A szakdolgozat végén az irodalomjegyzéknél oda írod, hogy "xyd (a forrásod), p. 15-20; 45-100; 167-168". Magában a szakdoldogozatban nem kell agyonrészletezni, de még a végén sem az összesített listánál.

És egy-egy bekezdés után mindig odaírod magában a szakdoliban, hogy (Kovács, 1999.; Szabó, 2017.), amik akár 10-20x is szerepelhetnek az irodalmazásnál, nem baj ha ismétlődik.

Ha meg csak számozod, és minden oldal aljára írod ki a forrást, szöveg közben meg csak számmal, akkor is ugyanez van.

Első oldalon, szövegközben 1, 2, 3, 4. Oldal alján kiírod. Szabó, Tóth, Vörös, Kocsis.

A második oldalon 5, 6, 7, 2, 5. Az 5, 6, 7 szerzőjét, dátumát kíírod alulra, de a 2, 5-nek már nem kell, mert az első oldalon már tudattad.

2020. dec. 30. 22:33
 6/10 A kérdező kommentje:

"A második oldalon 5, 6, 7, 2, 5. Az 5, 6, 7 szerzőjét, dátumát kíírod alulra, de a 2, 5-nek már nem kell, mert az első "

Na erre voltam kíváncsi, köszönöm!

Azt gondoltam, hogy a számozásban nem lehetnek (nem illik) hasonló visszaugrálások, márpedig nekem ez kell, mert olyan a témám, ami sok netes forrást kíván, ami nem néz ki jól a szövegbe ágyazva, és nem is láttam még hasonló megoldást.

2020. dec. 30. 23:34
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
De miért nem használod a rendes irodalomjegyzék funkciót?
2020. dec. 31. 02:09
 8/10 anonim ***** válasza:
NE használd az autofunkciót, a helyi szabályzattól függ. Társadalomtudományban ez a Chicago stb. idézési módszer nem elfogadott. Milyen egyetem, ahol nem szólnak a szakdolgozati szabályozásról? Ott van egy citációs rész, azt kell követni, nem te fogod IQ-ból a nulla tudományos tapasztalatoddal megalkotni a csodát. Az ilyen kart én bezáratnám, ahol ezt sem mondják. Mi ez, valami Vitéz Bátor Főiskola Alsótohonyomon?
2021. ápr. 13. 14:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Az 5 is egy hülye.
2021. ápr. 13. 14:21
 10/10 anonim ***** válasza:

8, de használja a beépített funkciót, aztán a szakdolgozat szabályzatnak megfelelően állítsa be/válassza ki a formátumot, arra való!

Kár, hogy gőzötök nincs róla, hogy mi mindent tud az a program, amit direkt erre csináltak.

2021. ápr. 13. 14:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!