Szakdolgozatnál, lábjegyzetes formátumnál hogy kell többször ugyanarra a forrásra hivatkozni úgy, hogy köztük másra is hivatkozom?
Ha beirod youtubra hogy szakdolgozat formázás nagyon jo videokat hoz ki, en is az alapjan csinaltam. Ott a jogszabaly alapjan csinalja a srac. Írd be hogy szakdolgozat hivatkozas, ugy szerintem az elso kattintas.
Sajnos nem ertem mirol beszelsz. En egyszer hivatkoztam meg mindent es kesz.
Köszi.
Lábjegyzetesen írok, tehát így: (1), (2), ami vel az a gond, hogy ha van egy fontos forrás, amiből többször hivatkoznék, akár több oldal különbséggel, nem tehetem meg, mert a források között csak egyszer szerepelhet. Erre lenne jó megoldást találni.
Van a másik hivatkozási mód, ahol ez kivitelezhető, mert akárhányszor be lehet írni, hogy pl. (Szabó, 1999.), de nem így kezdtem el, és már bonyolult lenne.
(1) Szabó ... (kiírod végig, ahogy kell, végén oldalszám)
(2) Kovács ... (ezt is kiírod végig)
(3) Szabó i.m. p.oldalszám
(4) Kovács i.m. p.oldalszám
i.m. = idézett műve
erre gondoltál:
Nem teljesen értem a problémát.
"amiből többször hivatkoznék, akár több oldal különbséggel, nem tehetem meg, mert a források között csak egyszer szerepelhet. Erre lenne jó megoldást találni."
A szakdolgozat végén az irodalomjegyzéknél oda írod, hogy "xyd (a forrásod), p. 15-20; 45-100; 167-168". Magában a szakdoldogozatban nem kell agyonrészletezni, de még a végén sem az összesített listánál.
És egy-egy bekezdés után mindig odaírod magában a szakdoliban, hogy (Kovács, 1999.; Szabó, 2017.), amik akár 10-20x is szerepelhetnek az irodalmazásnál, nem baj ha ismétlődik.
Ha meg csak számozod, és minden oldal aljára írod ki a forrást, szöveg közben meg csak számmal, akkor is ugyanez van.
Első oldalon, szövegközben 1, 2, 3, 4. Oldal alján kiírod. Szabó, Tóth, Vörös, Kocsis.
A második oldalon 5, 6, 7, 2, 5. Az 5, 6, 7 szerzőjét, dátumát kíírod alulra, de a 2, 5-nek már nem kell, mert az első oldalon már tudattad.
"A második oldalon 5, 6, 7, 2, 5. Az 5, 6, 7 szerzőjét, dátumát kíírod alulra, de a 2, 5-nek már nem kell, mert az első "
Na erre voltam kíváncsi, köszönöm!
Azt gondoltam, hogy a számozásban nem lehetnek (nem illik) hasonló visszaugrálások, márpedig nekem ez kell, mert olyan a témám, ami sok netes forrást kíván, ami nem néz ki jól a szövegbe ágyazva, és nem is láttam még hasonló megoldást.
8, de használja a beépített funkciót, aztán a szakdolgozat szabályzatnak megfelelően állítsa be/válassza ki a formátumot, arra való!
Kár, hogy gőzötök nincs róla, hogy mi mindent tud az a program, amit direkt erre csináltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!