Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 23 évesen egyetem? Nem vagyok...

23 évesen egyetem? Nem vagyok elkésve?

Figyelt kérdés

Eddig dolgoztam, próbáltam megkeresni az utamat és úgy érzem megtaláltam az informatikában. Néztem képzéseket és leginkább a BME Bprof üzemmérnökije tetszik. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ennek a papirnak külföldön is lenne létjogosultsága? Mennyivel ér kevesebbet, mint a Bsc? 23 évesen nem késő elkezdeni?

Köszönöm a segítséget!

2020. dec. 23. 17:41
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
#20 Ez természetes, de most nem ezen van a hangsúly:) Koncentrálhatnánk az alapkérdésre?
2020. dec. 26. 22:14
 22/31 anonim ***** válasza:
73%
23 évesen még szerintem totál nem vagy lekésve.
2021. jan. 10. 01:47
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 2020 szeptemberében kezdtem 18 évesen a BME-n a Bprofot... Mindenki idősebb nálam. :) Várunk szeretettel.
2021. jan. 12. 16:18
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amúgy írj nyugodtan, ha érdekel a szak, tudok mesélni. :)
2021. jan. 12. 16:26
 25/31 Resistor ***** válasza:
55%
Szerintem a tudást többre nézik manapság mint a papírt. Főleg IT területen. Egyébként ha MSC-t akarsz rakni rá se sokkal húzósabb pár targyból kell rá kiegészítő vizsgát tenni, ha jól emlékszem valami ilyesmit mondtak 19-ben a nyíltnapon. És nézz szét Szegeden és Miskolcon is van Bprof.
2021. jan. 13. 00:45
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 évesen kezdtem az orvosit, szóval én amellett vsgyok, hogy sose késő elkezdeni tanulni. Viszont az a plusz pár félév megéri a belefektetett energiát, plusz BSc után tudsz továbbmenni MSc-re is, ha érdekel, szóval több a lehetőség. Viszont informatikából tényleg a tudás számít, úgyhogy javaslom, hogy menj el az egyetem alatt gyakorlatoskodni, nagyon sokad ad hozzád emberileg és szakmailag is. Én is végzek klinikai munkát, hogy jobban tudjak fejlődni, mintha csak bejárnék órákra. Sok sikert kérdező!
2021. jan. 22. 22:30
 27/31 A kérdező kommentje:
#26 Köszönöm a bíztató szavakat! Szerintem a Bprof lesz a befutó, szimpatikus volt amiket hallottam róla, de van megjelölve Bsc képzés is. A sorrend a kérdéses:) Szívesen fogadok még véleményeket/tapasztalatokat!
2021. jan. 22. 22:41
 28/31 anonim ***** válasza:
74%

A kérdés eslő részére: én 25 évesen kezdtem el egy szakot, még bőven fiatal vagy. A tanulás sose késő, van 45 éves csoporttársam is, aki hobbiból végez egyetemi szakokat már a 3-at csinálja.

A második részére: ha nem gondolkozol mesterképzésen, és csak egy papírt akarsz róla egyetemi diplomaként, hogy informatikus vagy, akkor szerintem nem rossz a Bprof. Sokan leszólják, hogy nem mehetsz msc-re, meg keveset ad. Most belegondolva: ha azt mondják, hogy informatikában eleve nem is számít a legtöbb helyen a papír, akkor nem teljesen mindegy mit végez? A valódi tudás számít, a Bprof meg ahhoz tökéletes, hogy a valódi tudásod mellett legyen egy BME-s diplomád is, azaz papírod is legyen róla, hogy informatikus vagy. Egyáltalán hova jó egy informatikus msc diploma? Mitől lesz tőle több valaki, mintha nem lenne semmilyen papírja, de legalább 3-4 nyelven tud programozni magas szinten?

2021. jan. 23. 08:35
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

“ Egyáltalán hova jó egy informatikus msc diploma?”

1. Német multikhoz

2. Indiai munkaerővel versenyezni, akik minimum MBA-vel vagy PGDiplomával (ez Indiában mesterképzés) “támadnak”

3. Egyes területeken pl adattudomány alap. Az adattudósok 40%-ának PhD-je van. Egy BSc itt alulképzésnek számít.

2021. jan. 23. 08:44
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, ilyen nagyon felső szinten megértem, de egy átlag jól fizető programozói álláshoz, ahol olyan nettó 5-600 ezer Ft-ot meg tud keresni egy informatikus, oda simán elég egy Bprof, vagy Bsc diploma is, sőt sok esetben a papír nélküli tényleges tudás is nem?

Ez az indiai dolog nekem új. :D Távol álljon tőlem, hogy lenézzek bármilyen nemzetet is, de bevallom én azt hittem Indiában kb. 0 a felsőoktatás színvonala, csak olyan "ez is van" alapon működik.

2021. jan. 23. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!