Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért szereted/utálod a...

Miért szereted/utálod a kémiát vagy a fizikát?

Figyelt kérdés
Én csak kíváncsi vagyok hogy ki szereti ezt a két jómadarat... megbuktam mindkettőből...
2010. aug. 11. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Én a fizikát nagyon szeretem! persze abból is van pár olyan témakör, amit annyira nem, de úgy egészében szeretem:D

szerencsére középiskolában nagyon jó volt a tanárunk, mindent megtanított, begyakoroltunk és meg is értettünk, ez a legfontosabb! én ebből is érettségiztem.

(az már más dolog, hogy jól megszivatott a tanár mindenkit az érettségin, de azért a fizikát még szeretem)

2010. aug. 11. 09:57
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Az elején tisztázzuk, matekos vagyok ami jól megy és szeretem is.

A kémiát azért utáltam mert unalmas volt, egyszerűen nem az én műfajom a számolásos részét szerettem de ennyi. Nem érdekel milyen ionkötések vannak.

A fizikának csakis az elektronika részét szerettem. A többi rész szintén rém unalom volt, főleg a fénytan. Na azzal ki lehet kergetni a világból. Szintén csak azt tudom mondani nem érdekelt sohasem.

2010. aug. 11. 09:59
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
En anno a fizikat szerettem + a tanarok is jok voltak, mert erdekelt, tetszett az hogy megerted altala hogy biznyos dolgok hogy mukodnek. A kemia az egyetlen tantargy amit vilageletemben utaltam, mert akarhogy probaltam, semmit az egvilagon nem ertettem belole:)
2010. aug. 11. 10:04
 4/12 anonim ***** válasza:
67%

Kémiát úgyahogy szeretem, de a fizikát TELJES SZÍVEMBŐL GYŰLÖLÖM!

Nyolcadikban az volt a kedvenc tantárgyam, de ahogy középsulis lettem úgy megutáltam, mint a sz.art.

Hülye tanár nem tud magyarázni, üvöltözik.

2010. aug. 11. 10:08
 5/12 anonim ***** válasza:
43%
szóval, kedves utolsó, a tanárt utálod, nem a fizikát, ugye?:D
2010. aug. 11. 10:12
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Nálam ez nem úgy megy, hogy szeretem vagy utálom a fizikát/kémiát. Mindkettőben vannak témák, amiket jobban szeretek és amiket kevésbé. A kémiában a szerves részt szerettem, a többit nem annyira. Fizikából az elektromosságtant, optikát, csillagászatot (ami már inkább a földrajz felé hajlik, de mi fizikából is tanultuk) szerettem. Egyébként ezeken kívül az összes többi részt untam, inkább a humán tárgyakat meg az idegen nyelveket szerettem mindig.
2010. aug. 11. 10:33
 7/12 anonim ***** válasza:

Én utáltam mindkettőt, pedig kémiából 5-ös, fizikából 4-es vagy 5-ös voltam végig. Egyrészt feleslegesnek tartom azt a tananyagot, amit éveken át tanulnunk kell, a hasznos dolgokat pedig nálunk teljesen kihagyták. Túl elméleties az anyag, semmi gyakorlat, ami érdekessé tenni a dolgot (az iskolának nem volt pénze kísérletekre), semmi az életben használható tudást nem nyújt. Pedig nyújthatna.

A másik oa pedig, hogy végig olyan tanáraim voltak, akiket ki nem bírhattam. és még rosszul is magyaráztak. Ennek ellenére a matekot imádtam, szóval nem vagyok hülye reál tárgyakból, közgázra megyek szeptemberben. Hála Istennek ott nem lesz fizika meg kémia. :D

2010. aug. 11. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Fizikából középszinten érettségiztem...a tárggyal nem volt sok gondom, a modern fizika részt pl nagyon szerettem:) De a tanárom nagyon jó volt, érthetően magyarázott:)

Igazából a kémia helyett választottam inkább a fizikát, mert kémiából nem volt jó a tanár:S Talán még érdekelne is, ha normálisan tanítanák és végre megérteném rendesen. De eddig csak félig meddig sikerült:) De minden tiszteletem azoké, akik tényleg értik:D

2010. aug. 11. 12:10
 9/12 anonim ***** válasza:
mindkettőt szeretem. kémiából érettségeztem is. most matekszakos vagyok az egyetemen.
2010. aug. 11. 13:02
 10/12 anonim válasza:

Kémiát sose szerettem, mint tantárgyat, amúgy biztos érdekes, csak velem nem tudták megszerettetni (nem is akarták).

Fizikát meg szerettem:

- Mint tantárgyat: mert matekon kívül az egyetlen amire nem kellett magolni.

- Mint tudományt: Ezt túl hosszú lenne felsorolni, mert leírja az egész világunk működését, mert ott van mindenhol, mert logikus és szép. :)

2010. aug. 11. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!