Mi a véleményetek az itthoni idegennyelv-oktatásról, valamint mik a számotokra bevált nyelvtanulási módszerek?
Mostanában próbálkoztam megválaszolni nyelvtanulással kapcsolatos kérdéseket, de mindig le lettem pontozva, főleg, ha az egyedüli nyelvtanulásról és annak megvalósításáról írtam. Angolul próbáltak megtanítani az iskolában, magántanárhoz is jártam, de nem ment, egyedül viszont eljutottam a felsőfokra. A japán nyelvet aktívan tanulom, és már nagyobb gond nélkül el tudok olvasni egy könyvet, anyanyelvűekkel nem jelent gondot a beszélgetés, bár még nem tökéletes.
Tudom, hogy valamennyire egyénfüggő is a tanulási módszer, hogy kinek hogyan alkalmasabb, viszont nem gondolom, hogy minden esetben szükséges egy magántanár, sőt van, akinek nincs is rá lehetősége, a közoktatás pedig egy katasztrófa szerintem.
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy nektek mik váltak be, mik azok, amiktől menekültök, és mit tanácsolnátok egy kezdő nyelvtanulónak, valamint, oktatási rendszerünkben meg tudtatok-e tanulni az adott célnyelven vagy magántanárral, esetleg egyedül sikerült- e ez.
Én C1-et csak kéttannyelvű tagozaton tudtam szerezni olaszból. Angolból pedig a sulis órák, plusz film és youtube nézés szinte csak angolul juttatott el a B2-ig. Magántanárhoz nem jártam soha.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy valaki magától megtanuljon egy nyelvet, de szerintem úgy sokkal lassabb és unalmasabb, mint közösségben. Én csak akkor tanulnék nyelvet egyedül, ha a városomban nincs lehetőség közösségben tanulnom azt. Skandináv nyelvek esetében pl. csak Budapesten van oktatás. Így aki vidékről szeretne megtanulni, annak nincs más opciója.
Szóval én a közösségi tanulásra szavazok, amennyiben van rá lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!