Szakdolgozat szakirodalmi részét (kb 15-20 oldal) hogy lehet úgy megírni, hogy az ne legyen plágium?
Ugy hogy baromi sokat olvasol. En peldaul messzirol, nagy altalanossagban kezdtem el megkozeliteni a temat, igy lett csak meg a 15 oldal. Elolvastam pl 2-3 konyvbol az adott fejezethez kapcsolodo dolgokat, minden oldalrol kiszedtem par mondatot, tehat ossze foglaltam, a sajat szavaimmal es azt irtam le. Ha ket kulonbozo konyvben kulonbozo infot talaltal ugyanarrol akkor xy ezt irta, mig zzs meg ezzel szemben azt. Ha fogalmat irsz le akkor szorol szora idezojelben masolod be. Meg rizsaztam kb a semmirol. Igazabol az irodalomfeldolgozas ugy ahogy van kb egy egyszeru ember agyaval siman plagium. :D olvasol egy csomo mindent, osszefoglalod 15 oldalban ami kapcsolodik a kiserletedhez, majd ratersz a lenyegre. Messzirol kezded es egyre kozelebb tersz a temahoz. Mivel nem tudjuk milyen szakos vagy nem tudok peldat modani. De tegyuk fel pl egy esettanulmanyt dolgozol fel a masik feleben. Akkor az elejen elkezded hogy 1.fejezet: huha miert ilyen fontos is ez. 2. Az xy vegyuletek 3. A konkret vegyuleteid amirol szo lesz 3.1 miert is rosszak ezek 3.2 mit lehet veluk csinalni 4. Modszerek 4,1 osszessegeben az osszes, amivel hasonlo dolgokat nezni lehet 4.2 amit te valasztottal, vagy amit muszaj volt valasztanod es miert pont az 4.3 elonyei hatranyai.
Amint latod, ezeket mind ossze lehet szedni valahonnan. Mintha tanulnal egy vizsgara midnenhonnan, aztan vizsgan meg csurve csavara kicsit igy kicsit ugy eloadod, ugy hogy te magad is benne legyel, senki nem tanul szorol szora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!