Szeretném otthagyni az egyetemet az őszi félév végén?
A Károli Gáspár Egyetemre járok jelenleg és nem tetszik a szakom.
Kapok szociális ösztöndíjat is.
Mivel nem szeretném folytatni ezt a szakot, ezért arra gondoltam, hogy a félév végén kiiratkoznék. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, mivel feleslegesnek tartom, ehelyett dolgoznék, tehát valószínűleg bukom a tárgyaim.
A kérdésem az lenne, hogy ez milyen anyagi vonzattal fog járni nekem? Vissza kell fizetnem az ösztöndíjat/tandíjat? Kreditbüntetés? Nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal. Mit tanácsoltok?
Jövő szeptembertől egy új egyetemre felvételizek, másik szakra.
Ha első félév után hagyod ott, nem lesz semmilyen következménye, semmit nem kell visszafizetned. Ha 1 év után hagynád ott, akkor már bonyibb lenne, de így nem fog történni semmi.
Szépen kitöltesz egy kérelmet, amit Neptunból lehet letölteni, beviszed TO-ra, és kész. Nálunk legalábbis ez az eljárás, nem tudom, ez mennyire változó egyetemenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!