Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Első félév után otthagynám az...

Első félév után otthagynám az egyetemet. Mi a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés

Első félévem volt az egyetemen, de nem úgy sikerült ahogy annak kellett volna és most abbahagynám, esetleg máshova mennék vagy OKJ-ra mennék! Mi a legjobb megoldás? Azt tudom hogy 1 félév után nem kell visszafizetni, de olyat lehet hogy a második félévem passzív és csak utána iratkozok ki és ebben az esetben kell e visszafizetnem?

Ha jól tudom, ha most kiiratkoznék akkor TB-t kéne fizessek szeptemberig ameddig újra nem lesz tanulói jogviszonyom, szóval ezért érdekel a passzív féléves megoldás.

(Államin vagyok)

2017. jan. 11. 15:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztos ott akarod hagyni? Nekem is eléggé húzós az első félévem ,buktam pár tárgyat ,az én hibámból,de majd tanulok belőle ,nem hagyom ott.
2017. jan. 11. 16:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Megfordult bennem az is, mert igazából saját lustaságom miatt nem sikerült úgy ahogy akartam, és nagyon megbántam..., de vannak olyan tantárgyak is amik igencsak nehezek, és ezek után félek hogyha megcsúsznék véletlen is valamiből, vagy nem lenne meg az átlag vagy kreditszám, akkor átkerülnék önköltségesre amit nem igazán engedhetek meg.
2017. jan. 11. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Én ha újra tehetném csak műszaki egyetemen diplomáznék, mert egyedül annak van itt értelme ebben a bocsánat de nyomorult országban. Mondjuk villamos mérnök, épitész-tervező stb. Igy aztán diploma nélkül csinálom ezt pedagógus diplomával..)

Egyébként én már az érettségi után itthagytam volna mindent csináltam volna 1-2 kölyköt és élném ezt a röpke életet a világban hogy minél többen lehessen részem.

2017. jan. 12. 00:56
 4/4 anonim válasza:
Nemtudom h meg aktualis e a tema. De smikepp ne hagyd ott az ehyetemet. Kesobb sokkal nehezebb lenne. Az OkJ meg lb smit se er ha normalis eletet akarsz erni. Az egyetem 1 eve mindenkepp valahol a 2 is brutal nehez de a 4-5-6 evig kitartasz akk utana 40 evig jo lesz :)
2019. febr. 7. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!