Melyik a jobb? Szent László Gimnázium (Kőbánya) tömegkommunikáció szaka vagy a Vörösmarty Mihály Gimnázium (8. ker) vizuális kommunikáció szaka?
Mivel filmrendező/forgatókönyvíró szeretnék lenni, ezért a fő kérdés az lenne, hol tanítják jobban a médiát, filmezést, vágást, kamerákat. De a hely, a tanárok, és a közösség is fontos.
Úgy láttam, vélemények és egyebek alapján, hogy a Szent Lászlóban inkább a TV-ézésre mennek rá, Vörösmartyban inkább a filmezésre, és érdekelne hogy egyáltalán ez igaz-e. Tudom, nem sok különbség van a kettő között, de ez is egy szempont, hisz inkább a filmezés érdekelne. Bár nem akkora szempont, mint alapvetően melyik suliba jobb a média oktatás. De ezen kívűl (tv vagy filmezés) EDDIG még minden a Szent László mellett szól.
Tapasztaltokat kérnék mindkét suliról. Előre is köszönök minden választ!
Szia!
Én a Szent Lászlóról tudok neked mesélni, mivel ide járok emelt angolra.
Maga a suliról annyit, hogy van követelmény, de nem lehet belepusztulni. A tömkomm-ról annyit tudok mondani, hogy ott az osztályközösség mindent visz. Az osztályok által szervezett golyabált, UNESCO-t, illetve a kampányt is nagy eséllyel meg tudják nyerni a nagy összefogás miatt. Ez valószínűleg amiatt van, hogy a médiások rengeteget vannak együtt suli időn kívül a kapott feladatok miatt, legyen az forgatás vagy bármi. A tanárok meg nagyon jók, persze itt is van egy-két olyan tanár akihez nehezebb hozzászokni, de összességében nekem nagyon pozitívak az élményeim. Rugalmasak és törődnek veled, emellett a szigor se olyan nagy az iskolában, nem kell fegyelmezniük. Osztályzásnál viszont elég komolyan veszik a dolgokat.
Ha bármi kérdésed van nyugodtan tedd fel, remélem segítettem! (:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!