Orvosi egyetem mellett diákmunka?
Valóság: Sem időd, sem energiád nem lesz rá.
Gyakoris válaszok: "Há éne melette melóztam, napi 10-12 órába, osz meglett az első lakásom a ferraji mellé!."
Első 2-3 évben nincs rá idő és energia, utána már lehet dolgozgatni.
Számos órán (előadások, szemináriumok, gyakorlatok) ott kell lenni személyesen, majd otthon leülni tanulni. Elég nagy az anyag és nem is könnyű.
Én negyedévtől kezdve elsősegélyeztem diszkókban (Pesten tanultam, itt viszonylag sok hely van, ahol fizetnek ilyenért). Nem volt egy kemény dolog, általában nem történt semmi és lehetett tanulni meg aludni. Heti 1-2 éjszakát csináltam, többet nem mertem vállalni. Meg aztán voltak azok, akik segédápolóként dolgoztak kórházakban, na ők nem tudom, hogy bírták.
De az első 2-3 évben tényleg szinte lehetetlen, annyi időt és energiát igényel az egyetemen a puszta túlélés, hogy dolgozni nem marad.
En dolgoztam apa mellett, de nekem könnyű volt mert neki vab egy egész maganrendeloje és úgy mentem ahogy akartam akkor amikor akartam és csak nekem is segítség volt.
Segedapolokent is dolgoztam kórházban, én nyáron nem voltam itthon sokszor így evkozben próbáltam dolgozgatni és azt elfogadtak nyári gyakorlatnak. Akkor mentem amikor volt időm és kedvem, nem csúsztam az orvosin, az átlagom 4es felett volt mindig, de más munkákat nem igazán lehet, max a home officet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!