Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták, nem rossz ebben...

Egyetemisták, nem rossz ebben a Covid helyzetben egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Az egyetemeken most online oktatás van, vagy rendesen meg vannak tartva az előadások? És a gyakorlatok? Maszkban kell lenni az egyetem épületében?

Milyen most egyetemre járni, nagyon rossz, elviselhető, vagy ugyanolyan, mintha nem lenne vírus?

2020. okt. 25. 14:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk (ELTE TáTK) hibrid oktatás van. Én szeretem mert jól megszervezték nincsenek olyan horror történeketek mint amit lehet hallani, hogy vegyesen vannak az online és a jelenléti órák. Egy délután járunk csak be a többi óra online van. AZ órák teams-en vannak és becsületesen megtartják őket. Én igazából szeretem ezt így, bár már mester szak lehet gólyaként máshogy érezném magam. Nyilván nem ugyanolyan mintha nem lenne vírus de én nem érzem azt hogy így kevesebbet kapnék mintha benn ülnék a suliban. Az offline délutánon egyébként távolságot tartva és maszkban ülünk a teremben. Az épületbe belépéskor hőmérsékletet mérnek illetve már van egy fertőtlenítő kapu is. Én meg vagyok elégedve azzal ahogy a kar/egyetem kezeli a helyzetet eddig.
2020. okt. 25. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó félévemben vagyok, szóval én igazából örülök az online oktatásnak. Túl sok új ismeretet már nem szerzek ebben a félévben tantárgyak keretében, mivel a szakdolgozat megírása van fókuszban nálunk.

Ha nem most lennék végzős, akkor viszont 100% hogy utálnám az egészet. Mérnöki karon kifejezetten rossz az online oktatás, illetve minden képzésre igaz, hogy csak jobb azért élőben részt venni az előadásokon.

2020. okt. 25. 16:05
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Én jobban örülnék a távoktatásnak, nálunk minden rendesen nappaliban megy a BME VIK-en.
2020. okt. 25. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
74%
Elég vacak. Németországban járok egyetemre, nekünk bő egy hétre sűrítették a vizsgaidőszakot, még jövő nyáron(!!) is így lesz. Azelőtt maradt legalább pár nap egy-egy vizsga között kifújni magunkat meg rástartolni a következőre, ezt így most nagyon sz..r.
2020. okt. 25. 16:45
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
Nekem el se kezdődött a rendes oktatás hanem egyből távoktatás lett (elméletileg csak ebben a szemeszterben de ahogy láttom inkább az egész évben ahogy haladunk) megint de a többi karon jártak egészen október 15-ig mert akkor az egész egyetemen elrendelték a távoktatást. Amúgy amíg volt oktatás ott az egyetem összes épületében kötelező volt a maszk viselés rendesen úgy hogy az orrodon is rajta van különben megbüntettek.
2020. okt. 25. 16:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Borzalmas :D Én eddig kimondottan szerettem egyetemre járni és még a tavaszi hirtelen váltás sem volt annyira vészes, de most kb. minden percét gyűlölöm. Nálunk hivatalosan jelenléti oktatás van, viszont az oktatók külön-külön kérvényezhették, hogy online oktassanak. Úgyhogy ennek szép szóval "hibrid oktatás" lett az eredménye, ami a valóságban maga a halál (legalábbis nálunk, ebben a formában). Egyik órám online van, a másikra már be kell menni személyesen... ide-oda rohangál az ember vagy órákat dekkol az egyetem folyosóján egy laptoppal az ölében (de közben te ne zavarj senkit és téged se zavarjon senki, legyen csend, de te is legyél csendben, legyen net, legyen konnektor...), hogy majd az utána következő jelenléti órájára már be tudjon menni. A másik pedig az, hogy mi is eldönthetjük, hogy be szeretnénk-e járni a jelenléti órákra vagy azokon is inkább online szeretnénk részt venni. Na most az online jelenlét ezen esetben egyáltalán nem működik, mert a legtöbb tanár nem foglalkozik az online hallgatókkal (nem továbbítják az anyagot, nem adnak külön feladatot stb., hogy ugyanúgy tudják teljesíteni a tárgyat és tanulhassanak). Illetve én sokkal szívesebben be is járok, de az is olyan mintha valami elhagyatott épületben bandukolnék... tök kevesen vagyunk az órákon is, a folyosók is tök üresek, csend van, ilyen nyomott a hangulat. Nem szeretem. Korábban még azért is szerettem bemenni az egyetemre, mert tök jó volt a hangulat, volt egy kis nyüzsi, egy kis mozgás, mindenhol emberek stb., motivált a környezet a tanulásra, tudtam pár szót váltani ezzel-azzal és így tovább... most pedig tényleg olyan mint valami temető.
2020. okt. 25. 21:06
 7/11 anonim ***** válasza:
95%

SZTE-BTK-n tanulok. Itt is hibrid oktatás van, a 100 feletti előadásokat kötelező online tartani, a 100 alatti előadások esetében az oktató dönt, hogy hogyan tartja (nekem kettő ilyen van, az egyik online van, a másik rendesen), a gyakorlatokat pedig személyesen. De van olyan gyakorlatom, ami online van, pedig összesen 8-an vagyunk, csak az eredeti terembe 6-an fértünk volna be, a tanárnő meg inkább úgy döntött, hogy ő nem szeretne annyi emberrel órát tartani, ha lehet, tartsuk Zoomon.

Igen, maszkban kell lenni mindenhol, plusz órákon is tartani kell a másfél métert. Lázat nálunk nem mérnek, csak az egyetemi könyvtárban.

Én azt mondanám, hogy nem rossz így sem egyetemre járni, de jobb lenne a sima oktatás. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert 10 percre lakok az iskolától, így ha egymás után van egy online és egy jelenléti órám, simán odaérek, de nekem is vannak csoporttársaim, akiknek mondjuk van egy rendes órája 12-től, meg egy online 10-től, egy másik városban laknak, és nem érnének be 30 perc alatt, ezért már 10 előtt bent vannak, hogy mindkettőn jelen tudjanak lenni. Meg még egy csoporttársam van, aki egyéni tanrenden van, és van egy közös gyakorlatunk, ami hagyományosan megtartanak. Elég gyakorlati, ahol tényleg fontos ott lenni, viszont nincs lehetősége otthonról becsatlakozni, ezért csak a mi jegyzeteinkből tud tanulni.

Valamint nekem is hiányzik az az egyetemi hangulat. Elég introvertált vagyok, de így is voltak óráim, ahol jól elbeszélgettünk órák előtt, ha nem is lettünk igazán barátok, ismertem meg új embereket. Azokkal, akikkel meg jóban voltam, néha órák között kiugrottunk kávézni, enni valamit.

2020. okt. 26. 10:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ELTE-TTK-n vagyok gólya, és úgy érzem, mindjárt befordulok. Egy db jelenléti óránk sem volt még, azt sem tudom, hogy néz ki egy nyomorult tanterem az egyetemen... nem azt akarom, hogy normálisan be kelljen járni, mert nyilván járvány van, stb, de néhány gyakorlat igazán lehetne személyesen. Ezt erősen introveltáltként mondom. Március óta nem járok kb sehova rendszeresen, és ez kezd kikészíteni. Céltalannak kezdem érezni az életem. Egész nap csak a gép előt görnyedek ugyanabban a szobában, ugyanabban a székben, ugyanabban a légkörben... egy idő után ez borzasztó. Nagyon nem ezt képzeltem az első egyetemi évemről. Az pedig csak rosszabbá teszi, hogy a barátaim azok vagy hibrid rendszerben járnak, vagy volt gólyatáboruk és annyi jelenléti órájuk, hogy egyáltalán meg tudják ismerni egymást.
2020. okt. 27. 00:05
 9/11 anonim ***** válasza:
43%

Nem, mert végre tudok dolgozni. Magáról az oktatásról vegyes véleményeim vannak, van egy-két tárgy, ami nagyon leromlott, de a legtöbb tárgyat tűrhetően megoldották...

És így közel végzősként valószínűleg nem pár tölteléktárgyon fog múlni a karrierem később. ...

F

2020. okt. 27. 15:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is Németországban járok. Nekünk igazából Covid előtt is szinte mindent feltöltöttek az internetre, és én már akkor sem mentem be előadásra, mert ott nem tudok figyelni. Szóval ilyen szempontból nekem mindegy. Viszont ami zavar, az az, hogy minden épületet, ahol közösen lehetne tanulni másokkal, bezártak, így meg nem tudok tanulócsoporttal tanulni, ami pedig eléggé probléma. :(

Meg a másik, hogy most kb. lehetetlen megismerni új embereket, még a közelebbi barátokkal is alig van lehetőség találkozni, pláne most, hogy jön a hideg és már szabadtéren sem lehet semmit csinálni.

2020. okt. 28. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!