Egyetemisták, nem rossz ebben a Covid helyzetben egyetemre járni?
Az egyetemeken most online oktatás van, vagy rendesen meg vannak tartva az előadások? És a gyakorlatok? Maszkban kell lenni az egyetem épületében?
Milyen most egyetemre járni, nagyon rossz, elviselhető, vagy ugyanolyan, mintha nem lenne vírus?
Utolsó félévemben vagyok, szóval én igazából örülök az online oktatásnak. Túl sok új ismeretet már nem szerzek ebben a félévben tantárgyak keretében, mivel a szakdolgozat megírása van fókuszban nálunk.
Ha nem most lennék végzős, akkor viszont 100% hogy utálnám az egészet. Mérnöki karon kifejezetten rossz az online oktatás, illetve minden képzésre igaz, hogy csak jobb azért élőben részt venni az előadásokon.
SZTE-BTK-n tanulok. Itt is hibrid oktatás van, a 100 feletti előadásokat kötelező online tartani, a 100 alatti előadások esetében az oktató dönt, hogy hogyan tartja (nekem kettő ilyen van, az egyik online van, a másik rendesen), a gyakorlatokat pedig személyesen. De van olyan gyakorlatom, ami online van, pedig összesen 8-an vagyunk, csak az eredeti terembe 6-an fértünk volna be, a tanárnő meg inkább úgy döntött, hogy ő nem szeretne annyi emberrel órát tartani, ha lehet, tartsuk Zoomon.
Igen, maszkban kell lenni mindenhol, plusz órákon is tartani kell a másfél métert. Lázat nálunk nem mérnek, csak az egyetemi könyvtárban.
Én azt mondanám, hogy nem rossz így sem egyetemre járni, de jobb lenne a sima oktatás. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert 10 percre lakok az iskolától, így ha egymás után van egy online és egy jelenléti órám, simán odaérek, de nekem is vannak csoporttársaim, akiknek mondjuk van egy rendes órája 12-től, meg egy online 10-től, egy másik városban laknak, és nem érnének be 30 perc alatt, ezért már 10 előtt bent vannak, hogy mindkettőn jelen tudjanak lenni. Meg még egy csoporttársam van, aki egyéni tanrenden van, és van egy közös gyakorlatunk, ami hagyományosan megtartanak. Elég gyakorlati, ahol tényleg fontos ott lenni, viszont nincs lehetősége otthonról becsatlakozni, ezért csak a mi jegyzeteinkből tud tanulni.
Valamint nekem is hiányzik az az egyetemi hangulat. Elég introvertált vagyok, de így is voltak óráim, ahol jól elbeszélgettünk órák előtt, ha nem is lettünk igazán barátok, ismertem meg új embereket. Azokkal, akikkel meg jóban voltam, néha órák között kiugrottunk kávézni, enni valamit.
Nem, mert végre tudok dolgozni. Magáról az oktatásról vegyes véleményeim vannak, van egy-két tárgy, ami nagyon leromlott, de a legtöbb tárgyat tűrhetően megoldották...
És így közel végzősként valószínűleg nem pár tölteléktárgyon fog múlni a karrierem később. ...
F
Én is Németországban járok. Nekünk igazából Covid előtt is szinte mindent feltöltöttek az internetre, és én már akkor sem mentem be előadásra, mert ott nem tudok figyelni. Szóval ilyen szempontból nekem mindegy. Viszont ami zavar, az az, hogy minden épületet, ahol közösen lehetne tanulni másokkal, bezártak, így meg nem tudok tanulócsoporttal tanulni, ami pedig eléggé probléma. :(
Meg a másik, hogy most kb. lehetetlen megismerni új embereket, még a közelebbi barátokkal is alig van lehetőség találkozni, pláne most, hogy jön a hideg és már szabadtéren sem lehet semmit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!