Szerintetek ott alapvető a protekció?
Tudtommal a jelenleg sok vihart produkáló színművészeti képzés mostanság egy zárt világ volt, egy bennfentes slepp kezében és protekciót (színészcsaládhoz tartozás, bennfentes szerető, stb.) nélkülöző kívülálló számára alig nyílt esély a bejutásra.
Érdekelne, hogy van-e olyan ismerősötök, aki úgy az utóbbi 15 évben jutott be oda (felvették) és ha igen, akkor szerintetek volt-e "hátszele", vagy tényleg csak úgy simán, a tehetsége alapján vették fel?
Média tagozatos osztályba jártam, tőlünk 6an próbáltak meg bejutni, 2nek elsőre sikerült, 2nek második próbálkozásra. Az alattunk lévő évfolyamból is bejutott egy lány, illetve egy évfolyamtársunk is. A kettővel felettünk lévő évfolyamról is van biztosan 2 ember, aki oda járt. (5 éve érettségiztem).
Nyilván segít az, ha van ismerős, de alapvetően csak azért mert pajti vagy, 0 tehetséggel nem vesznek fel. Könnyebben bejuthat az ismerős de azoknak is le kell tennie valamit előtte.
Mennyire ismerted az említett iskolatársaid hátterét? Hmm.. médiatagozat...Nem lehet, hogy ott a rokonságban eleve akadt fontosabb média vagy színházi szakember?
Nem mondtam, hogy tehetségtelen embereket vettek fel, de azt is szemétségnek tartom, ha 10 egyformán tehetségű közül pont a 3 protekciósat választják... Vagy nem a legtehetségesebbeket, hanem a protekciósokat választják ki. A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!