Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A nyíregyházi Kodály általános...

A nyíregyházi Kodály általánosról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Tényleg igaz, hogy szinte csak protekciós gyerekeket vesznek fel? Valóban elitsuli? Mire készüljünk fel, ha oda szeretnénk íratni a gyerekünket?

2018. máj. 19. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg igaz.

A fiúnkat anno valami teljesen nevetséges indokkal utasították el "koncentrációs problémákra" hivatkozva, mikor néhány hónappal korábban egy kognitív képességeket vizsgáló gyerekpszichológiai teszten a 20 fős csoportja egyik legjobbja lett.

Jelenleg hatodikos a Jókaiban: zsinórban ötös szinte minden tárgyból és sorra nyeri a matekversenyeket.

Ja... hát egyszeri jómunkásemberekként nem volt nálunk fél disznó, így hát nem nyert felvételt a Kodályos milliomos szülők gyerkőcei közé.

2018. máj. 19. 17:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos nem a gyerek tudását, hanem a szülők pénztárcáját nézik. Az ilyen iskolák pedig nagyban hozzájárulnak a szegénység újratermelődéséhez.
2018. máj. 19. 17:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Inkább azt nézik, hogy értelmiségiek-e a szülők. A fukszos, újgazdag vállalkozó pulyláját ugyanúgy nem fogják felvenni, mint a putrisori gyerkőcöt.

A barátom töri tanárként éppen többet kap, mint a minimálbér, és minden gond nélkül felvették a gyerekeit a Kodályba.

Ez részben érthető, mert igyekeznek fenntartani a térségben legmagasabb oktatási színvonalukat, a baj csak ezzel az, hogy sok olyan tehetséges, alapvetően jó képességű gyerek van, aki "egyszerűbb" családba születik, emiatt nem tud 6-7 éves korára egy olyan attitűdöt elsajátítani, ami feltételez egy magasabb intellektust, de ezt az iskola részben tudná kompenzálni, sőt, az iskola egyik fő feladata lenne segíteni ezeknek a gyerekeknek kiemelkedni, ahelyett hogy stigmatizálná őket.

Én inkább abban látom a Kodály hibáját, hogy felvételnél sokkal inkább a szülők intellektusát nézi, mint a gyerekekét, illetve a gyerekeknél csak nagyon felszínes tulajdonságokat, amikből nem feltétlen derül ki, hogy azok alatt éppen egy új József Attila vagy Illyés Gyula lapul, akiknek ugyancsak nem voltak értelmiségi ősei.

2018. máj. 19. 18:33
 4/4 anonim válasza:
Én oda járok, jelenleg nyolcadik osztályos tanuló vagyok. Nem vagyok protekciós, csak van érzékem a zenéhez.(Zeneművészetiben szeretném továbbtanulni)Én szeretek oda járni, sok dologra megtanítanak és az ének órák nagyon jók! Én egy-kettő protekciós gyereket ismerek, de ők is kíválóak a zenében.
2019. febr. 17. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!