Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi ez a nagy BGE-ellenesség...

Mi ez a nagy BGE-ellenesség ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Nem mintha a BGE egy Stanford volna, de a Corvinus sem az. Két, helyi viszonylatban “jobb” kelet-európai gazdasági egyetem valahol a világranglista vigaszágán. Miért szídják itt ennyien a BGE-t? Nem észrevehetően rosszabb, mint egy Corvinus.

2020. okt. 11. 11:51
1 2
 11/13 anonim válasza:
29%
Mert gyüjtő iskola
2020. dec. 1. 09:08
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a BGE-re járok, és azt tudom mondani, hogy van némi probléma ezzel az egyetemmel. Leginkább az, hogy ide bárki bekerülhet. 280 ponttal is felvesznek nagyon sok szakra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezen hallgatók közül mindenki sötét, sokan ennek ellenére félelmetesen hamar fel tudnak zárkózni. Viszont elég nevetséges volt az a pillanat, amikor az első gazdmatek órán kiderült, hogy a csoportomból többen átlagot sem tudtak számolni, még a tanár is kellemetlenül érezte magát. Sőt, még olyan diák is volt, aki gazdasági szakra jött, aztán picsogott, hogy ő diszkalkuliás, és fel volt háborodva, mert ugyanúgy meg kellett írnia a zh-t. Többször is megesett, hogy a tanár leírt valamit a fórumon, aztán több olyan kérdés is érkezett, amelyekre a válasz le volt írva a szövegben.

Lehet, hogy ezeket csak én szemlélem túl kritikusan, és máshol is vannak hasonló esetek, de az egyetem színvonalát nagyban rontja az, hogy a képzetleneket is felveszik, és még ki sem szórják azokat, akiket (szerintem) ki kéne.

2020. dec. 22. 17:27
 13/13 anonim ***** válasza:
82%

BGE-s, volt külkeres hallgató vagyok, és nagyon fáj az amit itt olvasok néha a kommentek között.

A BGE ellenesség részben abból táplálkozik, hogy költségtérítéssel már 280 ponttól fölvesznek olyan embereket, akiknek sajnos tényleg nincs helyük a felsőoktatásban. Az ebből származó ellenszenv még érthető is, de ezeknek a szerencsétleneknek nem is lesz diplomájuk, vagy csak 4-5-6 év alatt. Másrészt a társadalomtudományokat is dívik lenézni, gondoljuk csak az "azért nincs őszszünet a bme-n, hogy ne végezzék el közben a Corvinus-t" típusú kritikán aluli marhaságokra.

A BGE ellenesség azért zavar, mert egyszerűen nem igaz. Alaptalan badarság, és ez azonnal teljesen nyilvánvaló lesz bárkinek, aki volt már egy budapesti multinál, ennél fogva az a gyanúm, hogy ez a más karok közötti vetélkedésből, vagy önigazoló lenézésből ered, nem valódi munkahelyi tapasztalatból és szakmai elismertségből.

Az aki a PSZK-t vagy a Külkert elvégzi, ugyan úgy be tud majd kerülni elemzői, tanácsadói pozíciókba vagy a bankszektorba mint egy Corvinusos hallgató. A baráti körömből 3-4 ember konkrétan pénzügyi elemző, de van 2 valutaion, egy kockázatelemző és egy közgazdasági elemző srác is, és kb mindenki volt már valamelyik BIG4ban, vagy a Citiben vagy a Morgan Stanleyban, vagy még mindig ott melózik. Nyilván nem mindenki számára ez a karrier csúcsa, de ha ebben mérjük egy egyetem képzés értékét, akkor teljesen használható papírt ad, egyszerűen azért, mert így van, tessék megnézni egy multit, egy SSC-t vagy egy nagyvállalat gazdasági osztályát.

Ami még a BGE színvonalát és hírnevét nagyban rontja a véleményem szerint, az az hogy nincsen színvonalas, valódi tudományos munkát végző szakkollégium. Minden karon van 1-1 "szakkoli", de tudomásom szerint azok a kocsmázáson alapuló networkinget leszámítva nem járulnak nagyon hozzá a dolgokhoz, és ez az egyetem felelőssége, szégyellje is magát miatta a mindenkori vezetés.

2020. dec. 27. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!