Megdolgozott a fiam a felelésre, sokáig készült, hogy megtanulhassa a 8 versszakot, mégis kettes feleletjegyet hozott haza. Miért csinálta ezt a tanár?
6. osztályos, irodalomból kaptak új tanárt, aki mellesleg rendkívül szigorú, ráadásul középiskolai tanári végzettsége van. Szomorúnak tartom, hogy egy átlagos általános iskolában gimnáziumi tanár tanít ott nálunk. De nem is ez a lényeg. A gyerekek 5 napot kaptak (még reálisnak mondható); csütörtöktől keddig, hogy megtanulhassák a verset. A fiam részletenként, minden napra 2-2 versszakot tanult meg, amit kedd reggelre hibátlanul felmondott.
Számon kértem a fiamat tegnap, hogy miért van kettese irodalomból az e-kréta szerint, mire mondta, hogy három versszak után a tanár megállította, és nem engedte tovább végigmondani, majd az óra végén beírt egy jegyet (amit nem közölt a fiammal, és amikor rákérdezett, terelte a témát). A fiam osztálytársai közül senki se kapott ötöst.
Kértem volna az osztályfőnöktől fogadóórát, mire közölte velem, hogy az irodalomtanár csak óraadó, éppen ezért nem jár be fogadóórára.
A tanárral nem tudtam beszélni, viszont holnap szépen bemegyek az iskolába, és az irodalomóra előtt számon kérem a kedves tanártól, hogy miért nem engedte végig lefeleltetni az egész verset, legalább hallgassa végig egyszer, ha már megtanulta!
Ha hagyom magam, akkor képes minden verstanulásnál rossz jegyeket beírni a naplóba. Teljesen elment a kedve a fiamnak a tanulástól, lelkiismeret furdalása van, mert irodalomból (régebben olvasásból) mindig négyes-ötös volt, az egyik kedvenc tantárgya közé tartozott. Tudom, hogy ez csak egy jegy, de ha most már az elején az első jegyeknél így osztályoz, akkor a következő feleléseken is megteheti! A kettesen kívül van még egy röpdolgozat négyese.
Megtanulta (tanúsíthatom!), épp ezért nagyon igazságtalannak tartom.
Senki sem "fröcsögött" a tanárral, korrekten, diszkréten beszéltünk/kérdeztünk tőle, és saját magától (nagy nehezen) belátta a végén, hogy hibás volt. Én csak megszerettem volna ismerni a tanárt, mégiscsak tudni szeretném, hogy milyen tanárok tanítják a fiamat.
Nem felháborodni, vagy letámadni akartam a tanárt (van bennem ennyi tisztelet akkor is, ha egyesek nem érdemelnék meg), hanem megismerni és kérdezni tőle néhány dolgot, hogyha már fogadóórát nem tart.
Hétfőn az egész osztály újra felel, és végighallgatja normálisan a teljes verset mindenkitől. Legalább ezt sikerült elintéznem. De azért arra kíváncsi lennék, hogy hogyan tanít az óráin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!