Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lenne így esélyem átmenni egy...

Lenne így esélyem átmenni egy budapesti legalább közepes gimnáziumba?

Figyelt kérdés

Szóval még kb 7.-8. és valamennyire mág 9.-es koromban is nem igazán voltam a toppon mentálisan. 8.-ban voltak otthoni problémák is és az osztályomban is sok súlyosbitó körülmény volt így nagyjából semmilyen jövőt nem képzeltem már el magamnak. A jegyeim 2-es és 3-as körül lehettek és így végül technikumba jutottam be.

Azóta sok mindenen sikerült változtatnom és szeretnék átmenni gimnáziuma. A jegyeimen azóta próbálok javítani de valószínúleg a 9.-es évemen még meglátszik az akkori hozzáállásom.

A mostani jegyeim viszont: Irodalom, nyelvtan, töri, angol 4-es de évvégére talán elérem az ötöst. Fizikából és matekból viszont nagyon rossz vagyunk. Habár névleg van fizikánk gyakorlatban az nem tesz sokat így ha négyes is leszek ezt biológia, föci, kémia mellett pótolnom kell. (ezt már elkezdtem de nem tudom sikerl-e felzárkóznom nyárig). Matematikából viszont kettes vagyok és habár sok mindenen tudtam javítani a lemaradásom itt látszik a legjobban és az se nagyon segít a jegyeimen hogy a tanárom valószínűleg utál.

Nem szeretem a szakot amin vagyok és örülnék ha válthatnék legalább egy közepes gimibe ahova nem vesznek fel mindenkit is de még lenne esélyem. Az utóbbi napokban sorra nézem őket de levés közepeset láttam és inkább csak nagyon erős vagy kifejezetten rosszakba ütköztem bele. De nyílván kívülről nem tudom megállapítani és nincs mindről túl sok információ így nem igazán tudtam behatárolni őket.

+ami számíthat: szóval a gyengeségeim a matek és hogy nagyon szétszórt alkat vagyok (látványosan)

+ami még számíthat: iskolán kívül volt pár verseny amiben részt vettem illetve szoktam írni is.

#gimnázium #átvétel #technikum #budapesti gimnázium #rossz tanulmányi eredmény #átvétel technikumból gimibe
tegnap 22:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy jó ötlet lenne. Gimikben 2 nyelv van. Be tudsz hozni ennyi lemaradást?

Esetleg ha újra kezded a kilencediket. Érdeklődni kell a kinezett iskola igazgatójanal, hogy mi a módja annak, hogy oda átvegyenek, és egyáltalán van e üres hely?

tegnap 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!