Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezt most komolyan gondolják?

Ezt most komolyan gondolják?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=Q9bfhPmwbYM

Vélemény? :/

2010. aug. 6. 23:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az űrhajósoknak szerintem a ruhájuk (ha kimennek sétálni egyet:D) akkor az több kiló, fogalmam sincs mennyi, de rohadt nehéz. Lebegne a toll, szerintem nem esik le. Ha hajtó erő lenne benne előre felé menne míg valaminek neki nem menne stb. De ez már fizika, és nem értek hozzá, régen tanultuk. Meg nekem nem is kell hozzá érteni, de azért ezeket a dolgokat a gyereküknek hogy magyarázzák el? a saját gyerekük lefogja nézni őket, ha ennyire nem tudnak válaszolni. Apukám mezőgazdász, vannak teheneink, és hihetetlen intelligens, sokat olvas, informált, és neki egy dzsipiesz van a fejében :D mindenhova eltalál, az egész országban. Pedig nem végzett se egyetemet, és még érettségije sincs, csak egy szakmunkása... ennyit ugye a parasztokról. Persze akinek nem inge ne vegye magára, csak az egyetemisták kapcsán eszembe jutott..
2010. aug. 7. 00:39
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Eszméletlen, hogy ennyire nem tudják a választ. Bevallom, én sem vagyok okosabb náluk, mert a feszültségen kívül semmit sem tudtam, de nem is megyek egyetemre. A feszültség régi szabvány szerint 220V, de valamiért minden évben 2 voltot emeltek a feszültségen, hogy 230V legyen. Így lett a 380 voltból is 400V.
2010. aug. 7. 00:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

egyetemista vagyok, a feszültségre 220-t mondtam vna, a toll leesik, mivel a Holdon lévő cuccosok sem lebegnek :) aztán a Marxos haláli volt :D a Lenin szobros szintén, hisz mit keresne a Lenin szobor egy PSZF-en :D

Csehországnál martam magam, mondjuk ott azért tudták h nem határolja semmi :) a II. VH szintén ment volna, de ha az elsőt kérdezték volna azt nem tudtam volna :)

2010. aug. 7. 00:46
 14/19 anonim ***** válasza:
84%

Nem lehet "több" feszültséget kérni. Közcélú lakossági hálózaton csak 230 V 50 Hz AC feszültség futhat. Az más kérdés, hogy a három 230 V-os (fázisonként 120 fokkal eltolt fázisú) fázissal valósítják meg. A köznyelv ezt hívja "380 V"-nak. Ebben a rendszerben a fázis és a nullvezető között ugyanúgy 230 V (fázis)feszültség van, a 400 V-os feszültség két fázis között érhető el (ez a vonali feszültség).

Azért még azt is illik tudni, hogy nem "nagyobb" feszültséget lehet kérni az áramszolgáltatótól, hanem három fázist, amelyet "összevarázsolva" (és itt a varázslás már nem az általános műveltség témaköre) érhető el a nagyobb feszültség.

Amúgy meglepő és felháborító a videó. Bár nem tudom, hogy mennyire vágott és mennyire reprezentatív. (Tehát mennyi a JÓ válaszok számaránya. Mert ez nem igazán derült ki.)

2010. aug. 7. 00:47
 15/19 anonim ***** válasza:
84%
igen, az is lehet h sok embert megkérdeztek, és csak abból vágták össze a videot, aki rosszul válaszolt :)
2010. aug. 7. 00:50
 16/19 anonim ***** válasza:
74%
Úristen, ezek a bölcsészek mekkora ízetlenek. Művészf@sz és művészpin@ az összes. Hogy néznek ki, te jó ég.
2010. aug. 7. 01:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A toll leesik, mint a Földön, csak lassabban, mert a Hold gravitácója a Föld gravitációjának egyhatoda. Ez talán fizika vagy földrajz, általános iskola :)
2010. aug. 7. 01:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Én lebüfézett kommunikáció szakos vagyok, és még a Hold tömegvonzására is emlékeztem. De igaziból a videóba a balhés részeket vágják úgyis, nem igazán reprezentatív. Lehet 100 emberből 5-6 nem tudta a választ (ezt hasra ütésre mondtam), de a II. vh eléggé húzós, mert sok tárgynál visszaköszön valamilyen formában, és azt illik ismerni. Na igen, a többit is. Nem tudom ez mit minősít: a szakot, a felsőoktatást, az oktatókat, vagy magukat a diákokat.
2010. aug. 7. 10:19
 19/19 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy ha évszámra pontosan nem tudja megmondani mettől meddig volt a II. világháború (bár azt is illik tudni), azt még elnézném, de legalább kb-re határolja már be... Az, hogy a 220-30 W-ot nem tudták, az csak annak köszönhető, hogy nem járnak nyitott szemmel a világbán, révén hogy rengeteg helyen fel van tüntetve! (Mondjuk én is 220-at mondtam volna, de ez is kevésbé ciki, mint hogy azt se tudjam miről van szó SZERINTEM:D)

Csehország kérdése megint gáz volt, a kedvencem viszont egyértelműen az, amikor a "szöszi" csaj válaszolt, a lenin szobrosra, hogy "gondolom azért van ott, amiért Marx is" :D Én most érettségiztem, de a képemről lesült volna az összes bőr, ha ilyen kérdésekre nem tudnék válaszolni!

2010. aug. 7. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!