Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudom, hogy ez ún. hímvessző...

Tudom, hogy ez ún. hímvessző méregetés, viszont általában a nagyon sok pontot elérő (egyetemi felvételi) diákok okosabbak?

Figyelt kérdés
Tehát ha valaki bejut a BCE re 450 ponttal, általában kimondható, hogy ő okos is, vagy szinte semmit se jelent? BME re kevesebbek a pontok jóval, bár azt meg kibírni nehezebb. Tudom, ez farokméregetés, viszont mennyit jelent az, ha valakinek sok a pontja úgy átlagban? Nem egy adott ember konkrétan, hanem a sok pontosak halmaza átlagosan.

2020. szept. 19. 14:36
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nyilván a jó érettségi nem egyenlő az okossággal de egy hülye ember hogyan hoz össze két nagyon jó érettségit? Szerintem ritka.
2020. szept. 19. 17:07
 12/22 A kérdező kommentje:
Tehát arra gondolok, hogyha valaki megír egy erős emeltet, akkor kell hozzá, hogy okos is legyen úgy általában nem? Tehát egy hülye meber akármennyit is tanul, akkor sem lesz olyan erős nem? Erre vonatkozik a kérdésem, hogy egy erős ponthoz nem elég csak a magolás sokszor.
2020. szept. 19. 17:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyetemen még gólyaként mesélte egy ismerősöm, hogy ők az érettségit konkrétan a tanárral együtt oldották meg. Innentől kezdve nincs több kérdésed, remélem :D

Amúgy, nekem nagyon hülye osztálytársaim szedték magukat nagyon össze érettségire. Kérdés, a lelkesedés kinél meddig tart az egyetemen. Testvéremnek egy gyerekkori barátja nagyon okos volt, de mindenből, versenyeredmények, két felsőfokú nyelvvizsga érettségiig, matekzseni... Azóta sem tudott elvégezni egy egyetemet sem, se valami matekosat, se pszichológiát, se tanárit, semmit... Az érettségi csak egy belépő. Hogy ki hogy veszi az akadályt, az a kérdésektől is függhet, és az egész érettségire felkészülni egy teljes tanév van, ami alatt elég komolyan lehet azért fejlődni, ha valaki odateszi magát. Nem egy hónap alatt kell felfejlődni a nulláról.

2020. szept. 19. 17:41
 14/22 A kérdező kommentje:
Az érdekes utolsó, nálunk ilyenről szó se volt. Igazából a kérdés bugyutaságnak tűnhet, csak komolyan érdekel, hogy szerintetek ha nincs csalás, akkor ha valaki begyűjt sok pontot (450) két emelttel, akkor ha tényleg nem csalt, hogyan lehetne hülye? Én is úgy vagyok vele, hogy a pont nem számít annyit, csak aki hülye és nem is csal, hogyan szed össze sokat?
2020. szept. 19. 17:51
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ő valószínűleg nem hülye.

Felesleges itt különleges egyéni példákkal jönni: a kérdésben benne van, hogy "általában". Ha valaki csalás nélkül összeszed elég sok pontot, akkor valószínűleg nem hülye. Ez nem azt jelenti, hogy ő okos, és nem is azt, hogy ne lenne számtalan, nála kevesebb pontot elérő valaki, aki viszont az. Még egyszer: nem "okos", hanem "nem hülye".

2020. szept. 19. 21:01
 16/22 A kérdező kommentje:
Tehát akkor szerinted nem is feltétlenül okos? Egy nem hülye de nem is okos ember képes lenne erre?
2020. szept. 19. 21:59
 17/22 anonim ***** válasza:
Igen.
2020. szept. 20. 08:14
 18/22 anonim ***** válasza:

Nálunk idegen nyelv szóbeli előtt a tanár megnézte kinek mennyi pont kell a jobb jegyhez. Aztán megmondta, hogy ha csak már megszólalunk megkapjuk a kellő pontot....

Szerinted akkor mennyi ilyen ember van még a pontrendszerben? :D

Amúgy is csak azt mutatja meg, hogy mennyire tud az ember magolni.

2020. szept. 20. 11:35
 19/22 A kérdező kommentje:
Szerintem nem csak a magolás számít. Fontos lehet a magolás, viszont ha valaki kap két emelt 80% ot oda szerintem kevés a magolás, még ha angol és töri akkor is. Hiába magol valaki, ha nincs elég esze hozzá, sose lesz olyan jó eredménye. Legalábbis szerintem. Nem így van? Tehát ez a magolj és lesz nagyon sok pontod nekem nem hihető. Ezért írtam ki a kérdést.
2020. szept. 20. 11:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én éppen 451 ponttal jutottam be tavaly a BGE-re. Én sem okosnak mondanám magam hanem nagyon szorgalmas voltam/vagyok világéletemben. Minden a kitartáson múlik. Az érettségim jó lett de 3 db négyes is volt benne tehát nem kitűnő. Viszont végzősként ágazati szakmai versenyen 100 plusz pontot (maximum többletpont) nyertem a felvtételihez. Ezután ötödéven nyelvvizsgát is csináltam és maga az OKJ is ért pontot de mivel már megvolt a maximum 100 többlet, ezek nem számítottak bele.
2020. szept. 20. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!