Tudom, hogy ez ún. hímvessző méregetés, viszont általában a nagyon sok pontot elérő (egyetemi felvételi) diákok okosabbak?
Ha tudod, hogy hülyeség a kérdés, akkor miért teszed fel? :D
Semmi értelme nézegetni a pontokat.
Nem feltétlen. Az egyik csoporttársam bejutott a szakra 2015-ben 420+ ponttal, míg én 415 ponttal nem. Viszont 1,5 év csúszással végezte csak el, mert kb 1,5 év után megállt 'pihenni' mert belefáradt az egyetembe. Míg én kevesebb ponttal később átjelentkeztem egy másik egyetem, de azonos szakáról és hamarabb végeztem el mint ő a 420+ pontjával, jobb eredménnyel is, hozzáteszem.
Persze, nem lehet általánosítani. Sokszor a sok pont azzal is jár, hogy valaki nagyon okos, sokszor viszont épp az ellenkezője. Mindkettőre van bővel példa.
Átlagosan valószínűleg igen. De azt se felejtsd el, hogy aki mondjuk egy BME-re megy, az előre tudja hogy nem kell neki 450 pont a bekerüléshez, míg aki BCE-re, ő nyilván nagyon felkészül. Duplázással mondjuk elég egy-két tárgyból pengének lenni, mondjuk csinálsz egy emelt angolt ami tényleg elég egyszerű. De az is igaz hogy a ponthatárok miatt nagyon sok embert felvesznek mondjuk a BME-re, akiket általában ki is szórnak vagy nagyon bukdácsolva végzik el legfeljebb.
Én Corvinusos vagyok, de azért az túlzás lenne kijelenteni, hogy na ide a nagyon okosak járnak. :D Mondjuk ha egy másik gazdasági egyetemmel hasonlítod össze ahol alacsonyabb a ponthatár akkor sokkal inkább megállja a helyét a dolog.
Te szándékosan adod a hülyét? Az érettségi semmit sem jelent, már leírták. Az csak egy teszt kb a lexikális tudásáról az embernek. Nagyon sok, 450 pontos embert ismerek, akik rosszabb eredményeket szereztek a szakon mint én mert itt már nem elég a lexikális dolgokat betanulni, vagy éppen emberileg ostobák, az élethez buták. Attól, hogy valaki az érettségin jó eredményt ér el, még nem lesz okos, max jó a memóriája a lexikális dolgokhoz. Persze, lehet okos az ember, de a jó érettségi nem következménye az okosságnak.
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy a BGE-sek vagy BME GTK-sok okosabbak-e vagy sem a Corvinusoknál. Mindkét helyen lesznek nagyon okos, és kevésbé okos emberek is, illetve olyanok is, akik nagyon szorgalmasak vagy éppen lusták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!