Mit javasoltok milyen szakra menjek így?
Az a helyzet, hogy 2009ben érettségiztem, és elég szép eredménnyel, de mivel csak egy középfokú nyelvvizsgám volt, így csak 371 pontom lett, jelentkeztem akkor nemzetközi igazgatásra(PPKE), meg igazgatásszervezőre(BCE), meg tb szakra szegedre,de nem jött össze, mert nagyon sok pontot emeltek. Tavaly, hogy ne veszítsek egy évet teljesen, és valami hasznosat is csináljak jelentkeztem jogi assziszteni OKJ-s képzésre, ami 2 éves, és már abból csak egy évem van. Idén megint jelentkeztem nemzetközi igazgatásira, és igazgatásszervezőre, de nem jött össze megint, mert újra több pontot emeltek ezen a két szakon
Jövőre már nem tudom, hogy érdemes- e ezeket a szakokat újra megjelölni, mert már nagyon tanácstalan és reményvesztett vagyok, hogy el lehet-e egyáltalán ezekkel helyezkedni, mivel azt látom, hogy manapság a közszférában borzasztó a helyzet kb 80-100 ezer fizetés ami összejöhet, szal nem tudom, hogy érdemes lenne megint bejelölni ezt a két szakot(főleg a nemzetközi igazgatási érdekelne,mert a nyelv jól megy)
de közben meg érdekelne a logisztika is, valamint szívesen dolgoznék multis cégnél , és elgondolkodtam azon is, hogy a gazd.menedzsment, vagy ker marketing, nemzetközi gazdálkodás milyen lenne, de a matek meg nem olyan jól megy(3as voltam belőle) ti így mit javasoltok? jövőre már 450 pontom lesz
Nem tudom pontosan hogy jövőre hogy lesz a pontozás, mert lehet hogy már bevezetik az 500 pontos változatot. Ez még nem dőlt el, de akkor asszem több pluszpont lesz, és az érettségi viszonyítva kevesebbet fog érni.
Az a baj hogy ezek a képzések amire jelentkeztél eléggé divatosak így nem lehet tudni hogy mit hogyan fognak emelni. Mert egy ismerősöm azért nem jelölte be a jobb szakot amin 415 volt a pont mert magas volt neki és egy 310es pontszámú igazgatási szakot jelölt be. Na mindenki ezt csinálta így a jobb szakon estek a pontok és a rosszabbon 83 pontot emelkedett.
Szóval ezek kiszámíthatatlanok, de ahogy látom elég sok pluszod lesz és szerintem megint érdemes jelentkezned ezekre a szakokra, ha valóban ide szeretnél járni. De majd a jelentkezésnél gondolom megint megnézed hogy milyen szakok indulnak és akkor nézd át, hogy hasonló új szak indul-e.
Minden esetre sok sikert.
Igen,csak 2010-re lesz 500 pontos rendzser!
Egyébként jövőre kevesebb pontot ér a nyelvvizsga,és az okj.
Illetve eltörlik a duplázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!