Matek szakra akarok menni, de nem tudom melyik egyetemet jelöljem elsőként. Mit javasoltok?
az ELTEn a matek jó, a többit nem ismerem, de ha mondjuk komolyan kutatónak akarsz menni, akkor érdemes lehet az ELTEre menni, elvégre itt van azért elég sok nagy név (pl. Lovász), itt van Pesten a matematikai intézet, tehát lehet, hogy innen könnyebb lehet bekerülni a szakmai életbe - bár ismét hangsúlyozom, a többi helyen nem ismerem a lehetőségeket, de feltételezem, valamivel elszigeteltebbek.
Amúgy fontos szempont lehet a város is, ezt is vedd figyelembe, elvégre 5évet abban a városban kell lehúznod
ha tanári, akkor szerintem teljesen mindegy, hogy melyik - nem leszólásként, de a tanárin nem mennek matekból olyan mélyre, hogy ott számítana, melyik egyetemen is tanulsz.
Tehát szerintem válaszd a szimpatikusabb várost.
PTE-t ismerem,hát itt elég sokat kell tanulni, ha jól akarod csinálni, ha elég a 2-3 akkor nem olyan vészes.
Sok sikert a választáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!