Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mikor fog a kormány cselekedni?

Mikor fog a kormány cselekedni?

Figyelt kérdés
Már 510 új beteg van, de még se tesznek semmit. Én középiskolábba járok és ha oda bekerül egy koronás akkor én is elkkapom mert semmit nem tesznek a védelmünk érdekében, és ha elkkapom akkor a nagyim elfogja aki szinte biztosan belehalna és ezt nagyon nem szeretném, hogy dolgozam fel hogy én vittem neki haza a halálát? Megértem hogy a gazdaságnak mennie kell de a középiskola nyitva tartásával csak életeket kockáztatnak sőt a gazdaságot is veszélyezteti és ha így terjed továbbra is a korona akkor elöbb utóbb elkkapom, a kormány most életekkel játszik.

2020. szept. 5. 09:48
A kérdező szavazást indított:
Bekkéne zárni a középiskolákat
Nem kéne bezárni a középiskolákat
Kommentben kifejtem
44 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
Védd magad. Tartsd a távolságot, moss gyakrabban kezet. Alapvető szabályok lennének, csak eddig is sz.rt rá a magyar.
2020. szept. 5. 09:53
 2/15 anonim ***** válasza:
14%
Az emberek többsége munkába jár, ahol rengeteg emberrel van kapcsolatban naponta. Mégsem történt akkor tragédia eddig sem, az iskoláknál sem lesz ez másképp.
2020. szept. 5. 10:09
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Én egyetértek veled. Én bejárós egyetemista vagyok, nálunk is jelenléti oktatást terveznek. Szerintem is felelőtlenség.
2020. szept. 5. 10:52
 4/15 anonim ***** válasza:
38%

A koronavírus nem fertőz meg focimeccsen, 500 fő alatti koncerten/buliban, strandon, étteremben, kocsmában, tömegközlekedési eszközökön, házibulikban, piacokon, boltokban..., viszont a középiskolában rögtön fertőz az első számonkérések bejelentése után.

Ha mégis annyira félsz a fertőzéstől akkor kérj egyéni tanrendet. A digitális oktatás alkalmatlan a tanításra az alsó tagozaton. Sajnos sok diák a digitális oktatást csak arra használta, hogy kockuljon online a barátaival, meg filmet nézzen...

Az iskolabezárás esetén az érintett diákok számára iskolaidőben (8-14 óra között) kijárási korlátozást vezetnék be, az egészségük megőrzése érdekében. A szabály megszegőit meg 20-50 ezer forintra büntetném meg.

2020. szept. 5. 11:07
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

A kormány nem fog cselekedni most már.

A tavaszi leállásoknak is hatalmas ára volt (100.000+ munkanélküli, a GDP bezuhant stb.) Ezért az újabb leállást amíg lehet el kell kerülni. Ha megfigyelitek, most telik le a 2 hetes lappangási idő az augusztus 20-i hétvégei nyaralásoknak. Ameddig tünetmentesek voltak az illetők, szétfertőzték a környezetüket. A fiatalok "ez csak egy kis nátha" (ami ugyan lehet az, de kisebb az esélye ennek nyáron), szétterjesztették az országban. Figyeljétek meg, hogy 2-3-4 héten belül robbani fog az idősebb korosztályban, akik már kórházi ellátásra fognak szorolni és az egészségügy eddig nem látott terhelést fog kapni. Mind a SARS-CoV-2, mind a leálló eü miatt sokan fognak meghalni. Kib*szott nagy baj lesz itt hamarosan, mert nem vagyunk képesek maszkot hordani, kerülni a tömeget, ahol pedig nem lehet ott tartani 1,5 méter távolságot...

Egy végzős orvostanhallgató

2020. szept. 5. 13:29
 6/15 anonim ***** válasza:
67%
6, amíg pénzéhes, balf.sz kollégáid azzal köpködik tele a médiát, hogy kamu az egész, sajnos lesznek, akik nem védekeznek sehogy.
2020. szept. 5. 13:33
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

#6: sajnos ezt nem lehet kivédeni, én keményen büntetném az ilyet.

De attól mindenki megtehetné lokálisan amit tud. (Maszk, távolság)

2020. szept. 5. 16:23
 8/15 anonim ***** válasza:
17%
5# munkahelyet nem kell bezárni. A sulit igen, tele lesznek a közeledési eszközökön...
2020. szept. 5. 17:16
 9/15 anonim ***** válasza:
73%

8# Iskolákat, bölcsödéket nem tudsz bezárni anélkül, hogy a kis gyerekkel ne maradjon otthon legalább az egyik szülő. Ezek a munkahelyek (+ a karanténba hyezett dolgozók miatt) nem fognan tudni működni. Nem tudnak termelni, nincs bevétel. Emellett csökken a kereslet is a termékek iránt, további bevétel esik ki. Eredmény: csőd és tömeges elbocsátások.

Nem lehet csak úgy iskolákat bezárni. A társadalmunk egymásra épülő szintekből áll, ha egyet kihúzol, összedőlhet egy jelentős része.

2020. szept. 6. 01:28
 10/15 A kérdező kommentje:
A középiskolás gyerek otthon tud maradni egyedül.
2020. szept. 6. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!