A magyar oktatás miért rosszabb ,mint a finn ?
nem rosszabb,hanem másabb (kinek jobb,kinek rosszabb,nekem rosszabb).
szerintem ez a finn oktatás is csak a másik véglet,amit én nem látok jónak.
Tehát átestek a ló túloldalára.
De itthon is kéne egy kis reform
Magyar oktatás: szűkebb tantárgyspektrum, nagyobb mélység
(célja, hogy néhány tudományterületen mélyreható tudásod legyen, feláldozva ezzel a világ sokszínűségének megismerését)
Skandináv, finn oktatás: szélesebb tantárgyspektrum, kisebb mélység
(célja, hogy megismerd a világ sokszínűségét, feláldozva ezzel a mélyreható tudást néhány tudományterületen)
A BME-t meg úgy bármilyen magyar egyetemet egy lapon említeni az MTI-vel nagyon nagy falat és bűn.
Ajánlom ismerősödnek hogy gondolja át a dolgokat.
"Magyar oktatás: szűkebb tantárgyspektrum, nagyobb mélység"
Ez általánosságban pont fordítva van. A magyar oktatásban általában atomjaira van bontva minden témakör és van vagy 20 rövidke tantárgyad egy féléven át.
Míg nyugaton van 3 module-od félévenként, 4 óra hossza/module/hét. Kevesebb terület, de abban jobban elmélyedsz. Míg itthon mindenből is tanulsz egy kevéskét..
Az oktatás nem csak az egyetem felől nézve fontos. Az alapszintű és középszintű oktatás készít fel az életre. Fontos a jó szakmunkásképzés is.
A finneknél nagyobb a szabadsága a tanulónak és a tanárnak is, hogy mire helyezzék a hangsúlyt.
Ha összhangban van az elvégzendő tananyag a tanuló érdeklődésével, az eredményesebb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!