Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Így is értelmetlen a jogi...

Így is értelmetlen a jogi diploma?

Figyelt kérdés

Ősztől jogi egyetemre fogok járni, de már most csak azt hallom, hogy munkanélküli leszek. Ez eléggé frusztrál, mivel akármilyen meglepő, nem akarok sem ügyvéd, sem bíró, sem ügyész lenni. Ami engem igazán érdekel, az a köz- és államigazgatás. Mindig is a politika érdekelt. Míg más 14 évesen a Mónika show-t nézte, addig én a parlamenti közvetítéseket, és már 8-ban tisztában voltam azzal, hogy kik a közjogi méltóságok, melyik párt melyik ideológiát képviseli, vagy hogy hogyan működik a parlament. Sok korombeli még a "frakció" szó értelmével sincs tisztában-a mai napig sem! Tájékozottabbnak érzem magam ezen a téren a többi 18-20 évesnél. Nem vagyok sarokban ülő stréber-éppen ellenkezőleg. Nagy a baráti társaságom és imádok bulizni, de a tinimagazinok helyett sokszor inkább a választási rendszerről informálódom és a parlament honlapját nézegetem. A barátaim nem is értik, hogy miért vonz engem annyira ez a dolog és hogy a sorozatok helyett miért a Híradót nézem esténként. Angolul és németül is elég jól beszélek, ráadásul még 2 nyelvet szeretnék megtanulni ezen kívül.

Mindezek ellenére folyton csak azt hallom, hogy jogászként mehetek a Cora-ba pénztárosnak. Félre ne értsetek nem nézem le őket, de akkor sem értem, hogy miért kell mindenkinek elásnia a jogi diplomát. Eléggé ambiciózus vagyok, mindenki szerint rátermett erre a pályára, mégis idegesít hogy sokan már most reménytelennek látják ezt az egészet.

Mit gondoltok, így is munkanélküli jogász leszek?

2010. aug. 5. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igaz, hogy megfelelő kapcsolatok nélkül jogi diplomával nehéz komoly pályát befutni. Nem lehetetlen, de könnyebb, ha az embernek vannak ismerősei, tipikusan kihalós szakma. Politikai pályára manapság már más szakirányokról is mehetsz, például különdöző igazgatási szakokról, esetleg néhány gazdasági szakról is oda lehet jutni.
2010. aug. 5. 15:09
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Az leszel.
2010. aug. 5. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindenesetre többre viszed azoknál, akiket talán nem is érdekel ez az egész, és éppenhogy ,,becsúsznak" a mininális 200 ponttal 1 költségtérítésesre.
2010. aug. 5. 15:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Hidd el, rengeteg hasonló érdeklődésú, és emellett tehetséges fiatal van az egyetemen. Nem vagy ezzel egyedül. Csak az a társaság más, amiben eddig forogtál. Az egyetem teljesen más lesz.

Egyébként most akkor a köz- és államigazgatás vagy politikai pálya érdekel? Mert nagyon nem mindegy...

2010. aug. 5. 15:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nagyon fontosak a kapcsolatok, enélkül sajnos tényleg nehéz jó helyen elhelyezkedni. De ha a családodnak vannak kiskapui, akkor nem áll fent ez a probléma. Szerintem ha ennyire érdekel a politika, akkor inkább a politológia szakot kellett volna megpályáznod első körben, vagy olyan szakot ami államigazgatással foglalkozik. Sajnos ma már egy jogi diploma tényleg nem ér annyit, mint pl.30 éve, de azért azt nem mondanám, hogy pénztáros leszel vele... Tudod az a nagy gond, hogy tömegképzés folyik. Jóval több jogász kerül ki az egyetemekről, mint amennyit ez a kis ország elbírna.A munkahely meg kevés. :-S De ha talpraesett vagy, szerencsés, tehetséges,jó eredménnyel végzel majd,akkor bízz benne hogy találsz majd jó állást. Sokszor mondom, hogy ezt majd az élet dönti el, hogy ki mire viszi.Felesleges lenne bárkiről megmondani előre, hogy munkanélküli lesz vagy éppen szép karriert befutott ember. Majd a sors úgyis eldönti. És még valami: nem bántani akarlak, csak olvasd vissza azt amit írtál. Kicsit úgy tűnik annak aki nem ismer téged, hogy túl nagyra vagy magaddal. (Ami nem feltétlenül baj, fő az önbizalom!) :), viszont tényleg olyan körben fogsz mozogni az egyetemen, ahol nagyon hasonló érdeklődésű ember leszel, egy a sok közül! Ők is sokan ambiciózusak és rátermettek lesznek erre a pályára. Igaza van az előttem szólóknak: teljesen más lesz, mint középiskolában. Sok sikert a továbbiakban!
2010. aug. 5. 16:10
 6/8 anonim ***** válasza:
javítás: "emberekkel leszel".
2010. aug. 5. 16:12
 7/8 anonim válasza:
Ezt a kérdést 5 éve, kettő napja és 49 perce írtad ki. Nem kell leszólni a percek miatt mert most 15:55 van, de amire kiírom a választ, addigra már eltelik néhány perc. Eddig 6 választ kaptál 1 óra és 6 perc alatt. De azért én is válaszolok. Elvégezted azóta a jogi egyetemet? Ez csak úgy érdekel. Egyébként azért válaszolok a kérdésedre, mert szerintem is nagyra vagy magaddal. Szerinted attól lesz valaki nagy ember, ha gyerekkorában mesék helyett híradót néz? Attól nem leszel okos, művelt, tájékozott. A híradó nem ad észt. Abból megtudhatsz sok politikai, gazdasági és egyéb hírt, de az általános műveltséged és az eszed nem gyarapodik. Személy szerint én sem voltam átlagos gyerek. Eléggé érdekelt a csillagászat, de nem mentem csillagásznak, mert rühellek tanulni. Egyébként meg vagyok áldva kb. 140-es IQ-val, de ezzel nem szoktam felvágni, mert nem attól leszek nagy valaki, ha mindig mindenbe beleokoskodok, mert azzal azt sugallom mások felé, hogy mindenkit lenézek. Ráadásul ezzel van egy nagy baj. Ha valami olyan témához nem tudok hozzászólni, amihez a tájékozottságom alapján értenem kellene, azzal csak lejáratom magam. Szerintem te is egy olyan ember vagy, aki sokkal okosabbnak, műveltebbnek és tájékozottban mutatja és hiszi is magát, mint amilyen okos, művelt és tájékozott valójában. Az ilyen embereket semmibe sem nézem. Azt nem mondom, hogy kakába sem nézlek, mert azzal megsértem a kakát. Szerintem tipikus magyar politikus lesz belőled, mert nagy a pofád, de nincs olyan értéked a tudálékosságodon kívül, amire nagy lehetne a pofád. A tudálékosság meg borzalmas és elviselhetetlen. Egyébként az egyik válaszoló azt írta, hogy az egyetemen nem leszel egyedül ezzel az érdeklődéseddel, vagyis beleszürkülsz a gyökerek unalmas tömegébe. :)
2015. aug. 7. 16:16
 8/8 anonim válasza:

* tájékozottabbnak

Mellesleg le lehet szólni, hogy nekem meg 21 percig tartott megírnom a válaszomat, de nem tehetek arról, hogy lassú az internetem, ezért percekig vártam, amire kiírta a válaszomat. ;)

2015. aug. 7. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!