Így is értelmetlen a jogi diploma?
Ősztől jogi egyetemre fogok járni, de már most csak azt hallom, hogy munkanélküli leszek. Ez eléggé frusztrál, mivel akármilyen meglepő, nem akarok sem ügyvéd, sem bíró, sem ügyész lenni. Ami engem igazán érdekel, az a köz- és államigazgatás. Mindig is a politika érdekelt. Míg más 14 évesen a Mónika show-t nézte, addig én a parlamenti közvetítéseket, és már 8-ban tisztában voltam azzal, hogy kik a közjogi méltóságok, melyik párt melyik ideológiát képviseli, vagy hogy hogyan működik a parlament. Sok korombeli még a "frakció" szó értelmével sincs tisztában-a mai napig sem! Tájékozottabbnak érzem magam ezen a téren a többi 18-20 évesnél. Nem vagyok sarokban ülő stréber-éppen ellenkezőleg. Nagy a baráti társaságom és imádok bulizni, de a tinimagazinok helyett sokszor inkább a választási rendszerről informálódom és a parlament honlapját nézegetem. A barátaim nem is értik, hogy miért vonz engem annyira ez a dolog és hogy a sorozatok helyett miért a Híradót nézem esténként. Angolul és németül is elég jól beszélek, ráadásul még 2 nyelvet szeretnék megtanulni ezen kívül.
Mindezek ellenére folyton csak azt hallom, hogy jogászként mehetek a Cora-ba pénztárosnak. Félre ne értsetek nem nézem le őket, de akkor sem értem, hogy miért kell mindenkinek elásnia a jogi diplomát. Eléggé ambiciózus vagyok, mindenki szerint rátermett erre a pályára, mégis idegesít hogy sokan már most reménytelennek látják ezt az egészet.
Mit gondoltok, így is munkanélküli jogász leszek?
Hidd el, rengeteg hasonló érdeklődésú, és emellett tehetséges fiatal van az egyetemen. Nem vagy ezzel egyedül. Csak az a társaság más, amiben eddig forogtál. Az egyetem teljesen más lesz.
Egyébként most akkor a köz- és államigazgatás vagy politikai pálya érdekel? Mert nagyon nem mindegy...
* tájékozottabbnak
Mellesleg le lehet szólni, hogy nekem meg 21 percig tartott megírnom a válaszomat, de nem tehetek arról, hogy lassú az internetem, ezért percekig vártam, amire kiírta a válaszomat. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!