Ezt a szabályzatot mégis hogy gondolták?
Arra gondolok, hogy általános és középiskolákban, az 50 és 90 m2 közötti területű tantermekben hogyan fognak 30 fős osztályok elférni?
Ugyanis gondolkodjunk már, tételezzük fel, hogy van 50 m2-es tanterem, abból viszont csak 36 m2 mert a tanári asztal, az esetleges projektor vagy tábla, a nyitott ablakok és a radiátorok is területet igényelnek (na jó a raidátor annyira nem meg a nyitott ablak sem de a tábla meg a tanári asztal és környéke biztosan), szóval ez azt jelenti, hogy egy gyerekre kb. 1,2 m2 jut, pedig egy gyereknek kéne legalább 2 m2 ahhoz, hogy a másfél méteres táv be legyen tartva.
De még ha a tanteremben be lehet tartani, ott van még a folyosó meg a tömegközlekedési eszközök.
Ha meg valaki viszont azt találja ki, hogy akkor viseljünk maszkot, először azzal viseltetném ezt a nyavalyát 7 óra hosszán át. Inkább lenne megint digitális oktatás mint ez a szar, abban legalább önszorgalommal lehet tanulni is és nem kell korán kelni a busz miatt.
Szerintem nincs igazán jó megoldás sajnos.
A gyerekek nem fognak másfél métert tartani egymástól. Sem az osztályteremben, sem a folyosón, sem az ebédlőben.
Digitális oktatásnál meg
1. online óra esetén kell minden gyereknek külön gép/laptop. Ahol több gyerek van, ott mindenkinek saját. De a tanár még ekkor sem fogja tudni azt nyújtani, mint amit személyesen egy teremben, és a kisgyerekek sem feltétlen tudják úgy használni a gépet, ahogy kell, plusz a legtöbb kisgyerek nem lesz ettől motivált... a szobámban ülök, tanárnő nem is lát? Anyám nem ül mellettem, mert - jó ég! - dolgozik ő is? Máris indul a tanulmányi lemaradás
2. Ha nem online az óra, akkor meg a szülő tudod mikor tanul a kisgyerekkel? Miközben neki is melóznia kell, ráadásul a kicsi nem maradhat otthon felügyelet nélkül.
Na, kérdésre válaszolva: ezt a szabályzatot úgy gondolták, hogy a "fentiek" sem tudják, hogy mi lesz vagy mit csináljanak, de hát valamit muszáj nyikkanni, valami iránymutatást adni - még ha hülyeség is az egész. Ez van. Kb. mindenki úgy oldja majd meg, ahogy tudja, mint tavasszal. Aki nem tudja, az meg szív. Sajnos.
Ezért kéne mondjuk az alsó tagozatot különválasztani a 7-8. osztálytól és a középiskolától.
Tudtommal meg az emberek egészsége fontosabb mint hogy "JAJ LE VAGYUNK MARADVA"
"szinte csak a helybeliek panaszkodtak... A bejárósok, köztük én is, valamiért nem utáltuk annyira"
Mondjuk senki se kényszerít senkit, hogy bejárós legyen, közelebbi iskolát is lehet választani...
500 fős faluban elég érdekes lenne középiskolát találni.
Ja és csak 20 perces a buszozási idő, csak reggelente szar a menetrend.
De pl. vannak olyan osztálytársaim akinek nincs ennél közelebb iskola és még nálam is korábban kelnek normál esetben. Én 6-kor kelek, ők 5:20-kor.
És ez nem is elit suli, csak egy átlagos.
Vagyis nekem személy szerint van egy kicsit közelebbi középiskola csak az meg szar.
Tételezzük fel hogy az osztályteremben nem kötelező a 1,5 m-es védőtávolság. Ezzel kb. a regényed fele értelmét veszti. Tömegközlekedés nem értem hogy kapcsolódik ide. Nem tudnak minden ház mellé iskolát építeni.
Én is "bejárós" vagyok (egyébként mindenki az, aki nem kollégiumban él) még is panaszkodok a digitális oktatással kapcsolatban.
És az Intézkedési terv még mindig iskolára szabható, az adott körülmények figyelembe vételével.
"az Intézkedési terv még mindig iskolára szabható, az adott körülmények figyelembe vételével"
Szabni szabhatják, de szart se ér: abban a pillanatban, hogy a tantermekben nem kötelező se a távolságtartás, se a szájmaszk, a vírus vidáman terjed - és haza is megy a diákokkal is, meg a tanárokkal is, hogy a rizikócsoportba tartozó családtagjaik is kapjanak belőle!
17
Van olyan intézmény ahol kötelező egész nap, van ahol a közösségi tereken. Van aki ajánlja, van aki kötelező, de senki nem tiltja.
Szerintem az iskolák nem lesznek gócpontok, de bármi lehet, úgyhogy szerintem kár találgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!