Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha az iskola azt állítja van...

Ha az iskola azt állítja van a diáknak tan jogviszonya, de a kormányhiv. megvonta a családit mert a jogviszony megszűnt, akkor ki hazudik?

Figyelt kérdés

Nem jött meg a gyerek után járó családi a szokott időben, és napokon belül jött egy kormányhivatali tértivevényes levél: határozat a családi pótlék megvonásáról.

Indoklás: a diák aki után a családi jár, annak megszűnt a tanulói jogviszonya 06-30-al.

A diák 10. osztályos volt, még 2 évig oda jár.

Az iskola azt mondja náluk a jogviszonya él.

A kormányhiv viszont épp az iskola kijelentése alapján vonta meg a családit, le is van írva.

Akkor itt ki hazudik?

2020. aug. 14. 11:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"A kérdező meg ahelyett, hogy felhívná a MÁK-ot, inkább feljelenti az iskolát."

így van. Jól látod. Kiadnak egy igazolást 06-30-as jogviszony törléssel majd közlik aug 12-én hogy folyamatos a jogviszonya nem szűnt és nem is szűnik meg.

Majd a feljelentés egyből tisztába teszi a szitut és azt hiszem. De ez már legyen a suli baja.

2020. aug. 14. 18:40
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt értsd meg: ha az államkincstár (vagy kormányhivatal, nem tudom, most kihez tartozik) nem kapja meg a jogviszony igazolást, akkor úgy tekintik, hogy a jogviszony megszűnt. Ugyanis ők alapból nem tudják, nem tudhatják, jár-e még iskolába a gyerkőc. És jogviszony igazolás nélkül csak annak a tanévnek a végéig jár a családi, amikor betölti a 16. életévét.

Utána már jogviszony igazolás kell hozzá!

Mint írtam, ezt 5 éve még az iskola intézte, ők küldték el a jogviszony igazolást az államkincstár részére. Kaptunk egy határozatot, hogy megszűnt a jogosultság, majd egy másikat, hogy jogosultak vagyunk rá. Mi ennyit láttunk az egészből.

Azt kellene megtudnod (és ehhez tényleg csak egy telefon kellene), hogy ezt az iskolának kell intéznie, vagy nektek kell bevinni?

Ha az iskolának, akkor meg még azt, hogy ez megtörtént-e a részükről?

2020. aug. 14. 19:05
 13/19 A kérdező kommentje:

"Azt értsd meg: ha az államkincstár (vagy kormányhivatal, nem tudom, most kihez tartozik) nem kapja meg a jogviszony igazolást, akkor úgy tekintik, hogy a jogviszony megszűnt."

ember te HOL ÉLSZ??? a KÖZÉPKORBAN ? Semmiféle papír igazolásra régresrég nincs már szükség, vagy 10 éve nincs, a kormányhivatali ügyintéző a gyerek TAJ számát beírva azonnal látja hogy van-e aktív nappalis jogviszonya (mert akkor a TB is rendezve van).

Igazolás papíron? vagy 10 éve nem kell! FÉL perc alatt a netről államig adatbázisból már mondják is hova jár(t) mikor szűnt meg a jogviszony.

2020. aug. 14. 19:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem a középkorban élek, csak a GDPR korában. Írtam, nem tudom, ez most hogy működik. Hidd el, nagyon sok mindent még mindig papíron kell intézni!

De ha adatbázisban szerepel, akkor is a legegyszerűbb lenne a kormányhivatalban megérdeklődni. Ugyanis hiába az adatbázis, oda is emberek viszik fel az adatokat, és mindenki hibázhat.

2020. aug. 14. 19:15
 15/19 A kérdező kommentje:

"De ha adatbázisban szerepel, akkor is a legegyszerűbb lenne a kormányhivatalban megérdeklődni. "

ezen már rég túlvagyok én is és a KH is. A szitu a részükről enni volt: a jogviszony 06-30-al megszűnt. Honnan tudják? mert az iskola megszüntette és ez azonnal abban a pillanatban látható a rendszerben.

Mondjuk tán el kellett volna olvasni amit írtam mert ezzel kezdtem:

"és napokon belül jött egy kormányhivatali tértivevényes levél: határozat a családi pótlék megvonásáról."

Eleve a KH előbb tudott róla mint én mert ennek alapján hozták meg a határozatot.

2020. aug. 14. 19:20
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egyszerűen csak elírták a dátumot?
2020. aug. 15. 20:55
 17/19 A kérdező kommentje:

"hogy egyszerűen csak elírták a dátumot?"

nem, nem lehet, mert ezeket az igazolásokat száz éve nem kézzel töltik ki, hanem a tanulói bejelentés és kijelentés dátumát írja rá automatikusan a KIR rendszer.

Hiába csűrjük csavarjuk, azért van ott 06-30as végdátum, mert a gyerek már nem az iskola tanulója. 06-30al kijelentették.

De hogy miért na erre majd a szakhatóságoknak és felügyeleti szerveknek fognak választ adni mert feljelentettem az iskolát.

2020. aug. 16. 08:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Akkor mielőbb vissza kell íratni a gyereket az iskolába, mert kitették. Irány az iskola! Akár holnap. Nehogy arra menjen be szeptember elsején, hogy a portás nem ereszti be, hiszen már nem tanul ott.
2020. aug. 16. 11:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Csak mert erről nem olvastam meg itt. Szóval akkor is megszűnhet a jogviszony,ha sokat hiányzott igazolatlanul, és betöltötte a tanköteles korhatárt. Akkor kitehetik. Ez nem állhat fenn, csak esetleg nem tudsz róla?
2020. aug. 16. 12:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!