Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik JOGI egyetem a legjobb...

Melyik JOGI egyetem a legjobb ezek közül?

Figyelt kérdés
ELTE, SZTE, Pázmány, Károli. Ezek közül melyikre a legérdemesebb menni. Nehézségbe és hírnévbe persze tudom hogy az első kettő a legjobb. Én olyanra gondolok, hogy melyik egyetemen jók,normálisak, segítőkészek a tanárok. Mennyire befogadó a közösség. Mennyire van "diák élet" stb.

2020. aug. 13. 10:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Az ELTE és a PPKE évek óta a legerősebb páros. Ha büntetőjogot akarsz, akkor a Pázmányra menj, mert magasan ott a legerősebb a büntetőjog oktatás, ha polgári jogos vonalban gondolkozol, akkor pedog ELTE kemény nagyon.

Én Pázmányos vagyok és mély belátásom van az ELTE és PTE képzésbe is. A tanmenet nálunk logikusabb felépítésű.

1. ELTE/PPKE

2. SZTE

3. PTE

4. Miskolc

5. bármi más

+1. Károli

Nem tudom, hogy ki az, aki a Károlit ajánlja, de borzasztó, ami ott van. Nem az oktatókkal van a gond, hanem a diákokkal, mert felvesznek oda bárkit és, akinek jó kapcsolata van, az úgysem fog kibukni (igen, sajnos ez így működik. Nem véletlenül végezte el Zimány Linda is KRE-n).

2020. aug. 20. 20:54
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. ELTE-s vagyok egyébként, most kezdem a 2.évem. Azért tettem fel a kérdést, mert eléggé gondolkodtam, hogy váltok,mert az első évem maga volt a pokol. És kíváncsi voltam, hogy csak én látom így, hogy a tanárok ok nélkül aláznak és buktatnak, vagy más is. Szinte semmit nem segítenek. Tényleg magadnak kell boldogulnod, még a diákok se nagyon segítenek egymásnak. Azthittem ezeket csak én látom így. Valamint kíváncsi voltam, hova kellene át mennem, ha megyek.
2020. aug. 20. 23:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nekem a harmadév volt a mélypont, el kell keserítselek, csak sokkal-sokkal rosszabb lesz. Maga az agyrém amit művelnek, tényleg nem adják ingyen ezt a diplomát. Egy barátnőmnek nem sikerült pár tárgy elsőben és átment a Pázmányra, neki az sokkal jobban bejött, mint az ELTE. Hátha ez segít esetleg a döntésben.
2020. aug. 20. 23:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

PPKE-n azért a tanárok többsége segítőkész, ebből a szempontból pozitív nagyon a Pázmány. Én is most kezdem a harmadikat, a második durva volt nálunk is (pláne a büntetőjognál. A távoktatás alatt is 127 uv helyet nyitottak).

Illetve a hallgatók is segítőkészek, a jegyzeteket, kidolgozottakat feltöltik rendszerint Fb csoportba, ami azért tud nagy segítség lenni.

2020. aug. 21. 10:31
 15/16 anonim ***** válasza:
ELTE-n nagyon tudnak alázni a tanárok, még a természettudomaányi szakok oktatói is. Én csak azért írtam a Károlyit (én SOTEs vgyok), mert a volt osztályttársaim mesélték, hogy nagyon rendesek ott a tanárok, bár lehet nem a legerősebb, de legalább nem mész idegileg tönkre.
2020. aug. 21. 12:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Úgyhogy szerintem jelentkezz át oda ha úgy érzed ezt még egyszer nem fogod bírni, szerintem sokkal jobban éreznéd magad ott, s lehet jobban is kitudnál teljesedni, mert nem azon rágódsz, hogy hogy lehetett ilyen a tanár. (előző vagyook)
2020. aug. 21. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!