Igazságos volt a nyelvvizsga amnesztia?
9 10-nek: az angol csak egy példa volt.
Amúgy nyugodtan h*lye maradhat mindenki, ez alapvető emberi jog, csak akkor nem kell a diplomást "játszani"...
"Amúgy nyugodtan h*lye maradhat mindenki,"
Elég korlátolt vagy, szó se róla:D
Kb ilyen dolgokat se veszel figyelembe, hogy az a nyelvtudás idővel elkopik.
Szal neked se kellene játszani a diplomást, mert tudod a diploma nem csak annyi, hogy megtanulok ezt-azt meg beszélek egy idegen nyelvet, hanem egy kicsit komplexebb és nyitottabb gondolkodásmódot is sejtet.
Ez pedig nálad egyértelműen nincs meg.
Kormányzati akarat, hogy a magyar emberek beszéljenek B2-es szinten legalább egy idegen nyelvet (ami bármi lehet az angoltól, a busmanon át a bolgárig).
Lehet azon vitatkozni, hogy egy diplomásnak kell e vagy sem egy idegen nyelv tudása de nem ez a lényeg. (Lásd az előző bekezdés)
A diplomentést a járványhelyzet hozta. Szerintem a helyzetet tekintve igazságos volt.
A kormányzati akaratot elfogadva én annak a híve vagyok, hogy kötelező legyen a nyelvvizsga a felsőoktatásba és akkor nem lenne gond a diplomák kiadásával. Tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de ez csak az én személyes véleményem.
"mert tudod a diploma nem csak annyi, hogy megtanulok ezt-azt meg beszélek egy idegen nyelvet, hanem egy kicsit komplexebb és nyitottabb gondolkodásmódot is sejtet" - érdekes, én is pont a nyitottság hiányáról beszélek!
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a nyelvtudás elkopik. Persze, aki eleve nem tanul semmit, az megkíméli magát ettől a bosszúságtól... A legjobb, ha fel se tételezzük, hogy egy nyelvtudást akár használni is lehet, mi?
Hagyjuk!
Én kémiatanárnak tanulok, rettenetesen meggyűlik a bajom a nyelvekkel, de sajnos engem a felmentés már nem fog érinteni, mert jövőre (és azután) már nem érvényes.
Nem is tudom, hogy egy középiskolába mi a legfontosabb egy természettudományos tárgyakat tanító tanárnak: az általa tanított tudományok magas szintű ismerete és jó pedagógiai érzék, vagy pedig az, hogy kiválóan fröcsögjön angolul, hiába Magyarországon tanít magyar gyerekeket...
A kötelező nyelvvizsga egy akkora lehetőség az elvándorlásra... na de majd fognak sírni, ha nem találnak kémiatanárt, hiszen vannak jobban fizető állások is, lehet menni buszozni.
"legjobb, ha fel se tételezzük, hogy egy nyelvtudást akár használni is lehet, mi?"
Hol akarod használni?
A hentesnél?
Esetleg munkaközi szünetben egy gyors nyelvtani teszt?
Ne fárassz a hülyeségeddel, ezt baromira benézted.
Próbáltál itt okoskodni és nem jött be és most kapálózol, de csak még nagyobb hülyét csinálsz magadból.
"de hogy pl egy anglisztika, vagy szlavasztika szakon, esetleg nemzetiségi pedagógus szakon is elengedték, több, mint vicc"
Náluk nem az alap nyelvük nyelvvizsgáját engedték el, hanem a plusz egy nyelvből letett nyelvvizsgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!