Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igazságos volt a nyelvvizsga...

Igazságos volt a nyelvvizsga amnesztia?

Figyelt kérdés

2020. aug. 5. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
46%

9 10-nek: az angol csak egy példa volt.

Amúgy nyugodtan h*lye maradhat mindenki, ez alapvető emberi jog, csak akkor nem kell a diplomást "játszani"...

2020. aug. 5. 10:05
 12/74 anonim ***** válasza:
27%

"Amúgy nyugodtan h*lye maradhat mindenki,"

Elég korlátolt vagy, szó se róla:D

Kb ilyen dolgokat se veszel figyelembe, hogy az a nyelvtudás idővel elkopik.

Szal neked se kellene játszani a diplomást, mert tudod a diploma nem csak annyi, hogy megtanulok ezt-azt meg beszélek egy idegen nyelvet, hanem egy kicsit komplexebb és nyitottabb gondolkodásmódot is sejtet.

Ez pedig nálad egyértelműen nincs meg.

2020. aug. 5. 10:14
 13/74 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
71%
Miért kellene ahhoz kirgizül beszélnem, hogy korszakalkotó matematikus legyek? Avagy ne legyek korszakalkotó matematikus, ha nem tudok kirgizül?
2020. aug. 5. 10:19
 14/74 anonim ***** válasza:
27%

Kormányzati akarat, hogy a magyar emberek beszéljenek B2-es szinten legalább egy idegen nyelvet (ami bármi lehet az angoltól, a busmanon át a bolgárig).

Lehet azon vitatkozni, hogy egy diplomásnak kell e vagy sem egy idegen nyelv tudása de nem ez a lényeg. (Lásd az előző bekezdés)

A diplomentést a járványhelyzet hozta. Szerintem a helyzetet tekintve igazságos volt.

A kormányzati akaratot elfogadva én annak a híve vagyok, hogy kötelező legyen a nyelvvizsga a felsőoktatásba és akkor nem lenne gond a diplomák kiadásával. Tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de ez csak az én személyes véleményem.

2020. aug. 5. 10:27
 15/74 anonim ***** válasza:
53%
Nem volt igazságos. Nekem 1 évembe és több 100000 Ft költségbe került, az amit most bárki ingyen megkapott energiabefektetés nélkül.
2020. aug. 5. 10:42
 16/74 anonim ***** válasza:
24%

"mert tudod a diploma nem csak annyi, hogy megtanulok ezt-azt meg beszélek egy idegen nyelvet, hanem egy kicsit komplexebb és nyitottabb gondolkodásmódot is sejtet" - érdekes, én is pont a nyitottság hiányáról beszélek!

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a nyelvtudás elkopik. Persze, aki eleve nem tanul semmit, az megkíméli magát ettől a bosszúságtól... A legjobb, ha fel se tételezzük, hogy egy nyelvtudást akár használni is lehet, mi?

Hagyjuk!

2020. aug. 5. 11:02
 17/74 anonim ***** válasza:
72%

Én kémiatanárnak tanulok, rettenetesen meggyűlik a bajom a nyelvekkel, de sajnos engem a felmentés már nem fog érinteni, mert jövőre (és azután) már nem érvényes.

Nem is tudom, hogy egy középiskolába mi a legfontosabb egy természettudományos tárgyakat tanító tanárnak: az általa tanított tudományok magas szintű ismerete és jó pedagógiai érzék, vagy pedig az, hogy kiválóan fröcsögjön angolul, hiába Magyarországon tanít magyar gyerekeket...

A kötelező nyelvvizsga egy akkora lehetőség az elvándorlásra... na de majd fognak sírni, ha nem találnak kémiatanárt, hiszen vannak jobban fizető állások is, lehet menni buszozni.

2020. aug. 5. 11:22
 18/74 anonim ***** válasza:
26%

"legjobb, ha fel se tételezzük, hogy egy nyelvtudást akár használni is lehet, mi?"

Hol akarod használni?

A hentesnél?

Esetleg munkaközi szünetben egy gyors nyelvtani teszt?

Ne fárassz a hülyeségeddel, ezt baromira benézted.

Próbáltál itt okoskodni és nem jött be és most kapálózol, de csak még nagyobb hülyét csinálsz magadból.

2020. aug. 5. 11:35
 19/74 anonim ***** válasza:
45%
"Hol akarod használni? A hentesnél? Esetleg munkaközi szünetben egy gyors nyelvtani teszt?" - ha szerinted ez minden, amire egy nyelvtudás jó, azzal csak a saját szűklátókörűségedet bizonyítod be. Hogy ki csinál h*lyét magából, azt majd eldöntik, akik a bejegyzéseket olvassák...
2020. aug. 5. 13:35
 20/74 anonim ***** válasza:
100%

"de hogy pl egy anglisztika, vagy szlavasztika szakon, esetleg nemzetiségi pedagógus szakon is elengedték, több, mint vicc"

Náluk nem az alap nyelvük nyelvvizsgáját engedték el, hanem a plusz egy nyelvből letett nyelvvizsgát.

2020. aug. 5. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!