DE-GYTK vagy SZTE-GYTK? Melyiket válasszam?
Jövőre érettségizem, gyógyszerész szeretnék lenni, de nem tudok dönteni az egyetemek között.
Debrecenhez közelebb lakom (90 km), Szegedhez távolabb (295 km).
Azt olvastam itt gyakori kérdéseken, hogy a szegedi diplomának jobb a hírneve.
Debreceni diplomával kevesebb esélyem van kutatói tevékenységet végeznem az iparban? Tudom hogy ott van pár gyógyszergyár, de nem akarok debrecenben dolgozni/lakni.
Kell valamilyen plussz képzés (meddig tart ez a képzés), hogy "könnyebben tudjak iparban dolgozni?
Mennyi fizetésre számíthatok (patikusként/iparban) észak-keleten/dunántúlon?

Szeretik ezt mondani, hogy a szegedinek jobb a híre, azonban nagyon ritkán nézik hogy hol végeztél.
Én azt hallottam, hogy Debrecenben könnyebb a képzés, de erre is rácáfoltak, hogy volt, aki a Debreceni Egyetemet akarta sírva otthagyni.
Nem elriasztani akarlak, gondolom tudod te is, hogy nem egy könnyű szak.
A helyedben azt választanám, amelyik szimpatikusabb város, vagy ha gyakran szeretnél hazajárni, akkor amelyik közelebb van. (Én Szegedre mentem és elég megterhelő a 300 kilométeres utazgatás.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!