Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem lehet pótfelvételire...

Miért nem lehet pótfelvételire jelentkezni kivételesen?

Figyelt kérdés

Annyi engedményt tettek a járványhelyzet miatt a felsőoktatásban az alacsonyabb ponthatároktóp kezdve a szóbeli érettségi elmaradásáig, hogy nem értem ezt!

Kiderült, hogy most idén államilag támogatott helyekre is lehet pótfelvérelizni augusztusban!

Miért nem jelentkezhet az is rá, akit olyan szakra vettek fel, amire a legkevésbé szeretett volna bekerülni? És máshova menne? Miért?

Annyi minden változhat az ember életében pár hónap leforgása alatt!

Ki gondolta volna november/december környékén, amikor lezárultak a szakfelvételek az e-felvin, hogy járvány lesz és emiatt rengeteg lehetőség nyílik majd meg a felsőoktatásban..engedmények..stb.

Hogy emiatt a szüleid elveszíthetik a munkájukat és neked lehet, hogy dolgoznod kell, nappalis szak helyett, amiket megjelöltél nyugodt szívvel, most levelezőn kéne tanulnod, hogy egyetemre járhass és ne veszíts éveket.

Hogy olyan szakot is megnyitnak, ami korábban nem indult, hogy csomó helyre kevesebbért is belehet kerülni, amiket mondjuk nem mertél még decemberben megjelölni és most simán felvettek volna...stb.

2020. júl. 24. 07:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nem iratkozol most be, elmész dolgozni és jelentkezel keresztfélévre. Több szakot ígértek idén állami helyekkel. Vagy ha ez sem, akkor kihagysz még egy évet, az nem a világ vége
2020. júl. 24. 10:32
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Úgy látszik nemérted vagy hazudsz.Július 9. ig törölhetted volna a szakot ami pár hete volt .Addigra bőven tudhattad hogysmint alakulnak a dolgok ugyanis nem hiszem el hogy a napokban dőltek volna ek a dolgaid állása.
2020. júl. 24. 11:02
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Kezdjük ott, hogy az alacsonyabb ponthatár nem engedmény volt. Még mindig él a felvételizők között a tévhit, hogy a ponthatárokat az egyetemek meg az állam határozzák meg. Ez nem így van. Ők azt mondják meg hány embert fognak maximum felvenni, és rangsorban az utolsó, azaz a legkevesebb pontot elért jelentkező pontszáma lesz a határ.

Volt fejetlenség a járvány miatt? Volt bőven. Ez a világ vége ha majd csak jövőre tudsz bekerülni arra a szakra amit szerettél volna? Nem.

2020. júl. 24. 11:18
 14/18 anonim ***** válasza:
74%

"Hány tizenéves volt koronával fertőzött?" Nem néztem statisztikát, de én személy szerint igen. Egyik barátnőm apukájának meg az érettségi előtti pénteken jött ki a pozitív teszt, így ő is lecsúszott az idei érettségiről, mert hiába vettek tőle is mintát, már elkezdődött az érettségi, amikor kijött annak az eredménye (és nem, a gyorsteszt negatív eredményét nem fogadták volna el érettségikor tekintve, hogy az apukája pozitív lett és együtt élnek).

És mi sem jöttünk sírni a gyakorira, hogy miért nem rendeztek pótérettségit ezen diákoknak, pedig mi is készültünk továbbtanulni.

2020. júl. 24. 11:33
 15/18 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, kedves 12-es te nem érted, tanulj egy kis szövegértést.

Amit első helyre jelöltem, onnan lecsúsztam 4 pont miatt, most azon a szakon vagy 20 ponttal nőtt a ponthatár, amire nem számìtottam. Tehát egyel lejjebb kerültem és az alatta lévő szakra vettek fel, ami abszolút nem előnyös a jelen körülmények miatt. Azt azért jelöltem be még decemberben, mert akkor MÉG NEM VOLT SE HÍRE SE HAMVA EGT VILÂGMÉRETŰ JÁRVÁNYNAK, ami sok ember munkahelyét tette tönkre, köztük a szüleimét. Ergo, az én keresetemre nem lett volna szükség. Tehát nem lett volna gond, ha arra a szakra csúszok vissza, ha az első nem jön össze.

Tudom, furcsa, de még mindig nem lehetett új szakot júliusban felvenni a rendszerbe, próbáld megérteni.

A többieknek köszönöm

2020. júl. 24. 12:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem biztos, hogy koronás voltam, de tüdőgyulladásom volt érettségi előtt, egy hónapig tartott, mire felépültem és szuper lett az érettségim, az első helyre fel is vettek. Nem feltétlen ez volt a vágyam, de ki fogom hozni brlőle a legjobbat és neked is csak ezt tudom javasolni. Dolgozz mellette, pályázz ösztöndíjakra és ne add fel!
2020. júl. 24. 12:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy, ahogy azok száma is elenyésző, akik a koronavírus miatt nem tudtak érettségizni (tehát nem saját döntés, ők voltak betegek/valemelyik hozzátartozójuk, és egyszerűen nem mehettek ki), úgy azok száma is elenyésző, akik a járványhelyzet miatt váltanának szakot, értsd úgy, hogy bár valszeg sok tanuló szülei lettek munkanélküliek, nem ez határozná meg az egyetemi döntésüket.
2020. júl. 24. 12:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem a #12 vagyok, de kivehetted volna a jelentkezéseid közül azt a szakot amire most felvételt nyertél, és mivel az elsőre nem vettek fel, így jogosult lettél volna a pótfelvételire! Én is így logikáztam, az utolsó pillanatban kitöröltem az utolsó szakomat, mert habár tudtam, hogy oda biztosan felvesznek, inkább annak akartam esélyt adni, hogy az előtte lévő szakra tudjak pótfelvételizni, ha kell.

Ezen már kár keseregned, el kell fogadni, ez van. Ne iratkozz be vagy passziváltass egyből ha lehet, és mehetsz dolgozni, ott lesz a keresztfélév.

2020. júl. 24. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!